Door haar neus.

– Zelfs door mijn neus, hé mama.
– Echt, schatteke? Wauw.

Ik stond in de gang, in het lokaal waar ik net uit was weggelopen praatten mijn collega’s over kinderarmoede. Mijn lip trilde.
Een uur voordien was er blijkbaar een gemiste oproep geweest van de school en dan een sms van de echtgenoot dat de pup ziek was en hij haar zou ophalen.

Ze had overgegeven door haar neus. Daar was ze behoorlijk trots op. Ik was vooral bezorgd, want de oorzaak was niet een buikgriepje maar een harde val in de turnles.
En ik zeg harde val, maar ik bedoel eigenlijk

En toen moest ik een salto doen van L., en ik deed dat en toen is mijn knie in mijn oog gevallen.
Ik had zo veel pijn. Superveel. En ik was aan het wenen. En toen ben ik gevallen op weg naar de meester omdat ik duizelig was en toen moest ik aan de kant een beetje wenen.
R. en A. waren superlief: R. heeft de hele tijd op mijn rug gewreven. A. zei dat ik aan iets anders moest denken. Ze riep de hele tijd DENK AAN IETS ANDERS MIRA DENK DAT GE EEN GROTE ZAK CHIPS AAN HET ETEN ZIJT DAN GAAT DE PIJN WEGGAAN.

Na het even rusten was er blijkbaar nog steeds duizeligheid, misselijkheid, een uur later overgeven door de neus en bijgevolg een namiddag bij oma in de zetel. Het gaat beter ondertussen. Ik kreeg ook een schamper opgetrokken wenkbrauw toen ik daarnet grappend zei dat ik haar elk uur zou wakkermaken, deze nacht.

Dus het is vast ok, ik voel het. Het dochterkind is een halve aap en een gevaarlijk acrobaat, en hoewel ik liever niet toekijk, kan ik daar behoorlijk wat vertrouwen in hebben. Nu heeft mijn vertrouwend moederhart een deukske gekregen, ook dat voel ik.

Ik ga een beetje aan een zak chips denken en hopen dat het rap weer overgaat.

11 thoughts on “Door haar neus.

  1. Akkoord met Myriam, maar de remedie daarvoor is toch vooral rusten, dus geen paniek. Maar hou ze toch maar lang genoeg kalm.

  2. Ocharme zeg. Klinkt toch wel heftig. Hopelijk rustige nacht gehad? Hou ze maar goed in het oog hé. En zeker geen pijnstillers geven (leerde ik net in mijn EHBO cursus), anders kan je niet goed in t oog houden of de klachten erger worden.

  3. De dokter zei aan de telefoon dat het wel ok zou zijn en dat blijkt te kloppen. We zijn nu 24h later en geen hoofdpijn, misselijkheid of malaise. Ze is actief en vrolijk, dus ik maak me weinig zorgen…

  4. I know THE feelings hè ??. Het was ook mijn 1ste indruk : een hersenschudding , maar wellicht was het eerder de shock . Ik hoorde dat ze gisterenavond al volop weer haar eigen , vrolijke zelf was . Dus relax en laat ze maar uitkijken naar het weekend !

  5. Ai, mijn vertrouwend moederhart krijgt er nu ook een deukske bij, hier ook zo’n acrobaat-aap-dochter, voorlopig zonder accidenten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *