Groeifeest (iv): het feest zelve

Deel 1 – over het groeifeest
Deel 2 – vriendinnen en een thema
Deel 3 – Het aanlopen

En paar weken geleden zei iemand over iets totaal anders op facebook “hah, grappig dat je jezelf regels oplegt die je volgende week al weer vergeten bent”, en ik was licht geaffronteerd.
Maar hij had gelijk natuurlijk.
Ik heb de aandachtsboog van een goudvis.
Ik heb kijk-een-vogeltje.

Ik was vergeten dat ik nog over het groeifeest zelf moest schrijven. En eigenlijk was dat de schuld van W., onze maat die foto’s nam, en tijd nodig had om die te ontwikkelen, en ik ging wachten tot de foto’s er waren en kijk een vogeltje.
Er rest mij na vandaag nog een post over cadeautjes, maar nu is er vooral: het feest zelf.

Zo’n feest zelf, wij waren daar redelijk rap uit wat we wilden: iets van ons voor onze kindjes, waar ze op hun gemak zijn en met niet te veel blahblah en alle mensen die ze graag zien.

En dus huurden we het buurtcentrum hier in de straat. Daar hoort een parkje bij, waar wij elke vrijdag aperitieven en waar onze meisjes elke dag spelen bij mooi weer. Op hun gemak zijn, check.

De aankleding, dat was een extra dagje werk. De dag voordien werd de zaal en het park versierd met tienduizend vlagjes, die we zelf maakten door stofresten in repen te scheuren. We zorgden voor mooi gedekte tafels, hingen vogels op en zetten overal vaasjes en bokaaltjes met veldbloemen.

We wilden ook iets doen voor elk kindje apart, met haar eigen familie. En dus kreeg het begin van de dag al snel vorm: we huurden drie bootjes van Gent, elk meiske had haar eigen boot en daar werd een aperitief gedaan tijdens een boottocht. Daarna kwamen alle feestjes samen in dat buurtcentrum en park.

Ook de catering was behoorlijk snel beslist: een vriend van één van de vogels haar grootouders maakt heerlijke paëlla in grote pannen. En iedereen eet graag paëlla in grote pannen. Bovendien is paëlla in grote pannen ook mooi om naar te kijken. We bestelden een full option en een vegetarische versie, die laatste met heerlijke oesterzwammen en nog veel extra groenten.

Als dessert hadden we vanalles wat: iedereen bakte of maakte een dessert, we kochten gigantisch hoeveelheden lekker fruit en we hadden snoepjes en koekjes.

Voor de drank zorgden we zelf, de bediening en het opruimen en alle andere duizend kleine dingen op de dag zelf werden gedaan door onze buren. We hebben de beste buren van de hele wereld, wist ge dat?

Entertainment voorzien kinderen op zo’n dag meestal zelf, maar we doken wel allemaal in onze verkleedkoffers en zorgden zo voor een verkleedkar. Eén van onze buurvrouwen voorzag de kinderen van grime, en de dag voordien struikelden we ook nog over een dame die hennatatoos kon zetten in het park en we huurden haar nog snel in. Dat was leuk voor klein en groot.

It was a good day. A very good day.

5 thoughts on “Groeifeest (iv): het feest zelve

  1. Ik heb de aandachtsboog van een goudvis.
    Ik heb kijk-een-vogeltje.

    Hilarisch om jezelf zo te beschrijven.

    Het feest ziet er leuk en gezellig uit.

    Vrolijke groet,

  2. Vraagje: hebben jullie voorleesteksten, bepaalde liedjes of gedichten rond dit thema gebruikt en zou je die kunnen delen aub? Dankjewel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *