Over nieks nie goe kunnen doen.

Ik krijg daar dus ongelooflijk de rietepetiet van hé, van dat ongelooflijke gezeik altijd. En ik weet het wel:
– ik mag me daar niets van aantrekken
– en ik hoef me daar niet zo aan te ergeren
– en wie dat niets doet kan geen kritiek krijgen
– en ge kunt nooit voor iedereen goed doen
– en “There’s nothing worse than being talked about and that’s not being talked about”(O. wilde)

Maar eerlijk gezegd hangt het me onderhand ferm de keel uit. Ik vraag me oprecht af waarom het nodig is dat er steeds opnieuw wordt gespeculeerd over complotten en commerciële toestanden en verborgen agenda’s. Niet dat ik niet tegen wat kritiek kan, maar sommige dingen zijn gewoon zo bij het haar getrokken en uit de lucht gegrepen dat ik niet anders kan dan me daar ongelooflijk kwaad in te maken.
Hier wordt gvd met veel mensen keihard aan gewerkt, op vrijwillige basis en zonder winstbejag en dan is het nog niet goed.

Is dit wat bedoeld wordt met verzuring?

7 thoughts on “Over nieks nie goe kunnen doen.

 1. wil niet ambetant doen maar uw verlaten skynetblogs ziet er intussen layoutmatig veel beter uit dan uw nieuwe blogstek, de beeldenkens laten het op mijn scherm afweten en alles laadt hier wreed traag in.
  probleem met mijn masjien of het uwe?

 2. Ik vind het niet zozeer wát er gezegd wordt dan wel de manier waaróp nogal storend. Sommige mensen missen nu eenmaal tact en/of empathie.

  Aan de andere kant: Eenmaal je wat bekendheid verwerft, mag je discussies niet uit de weg gaan, vind ik. ‘t Is weer eens gemakkelijk gezegd, maar: Het hoort erbij…

 3. No offense, maar wanneer je m’n post waarnaar je linkt verder zou gelezen hebben dan je lont kort is, dan zou je geweten hebben dat ik gent.blogt erg waardeer en je zou ook weten waarom.

 4. …en ik biedt mijn excuzes aan aan alle medewerkers van gent. blogt die ik beledigd heb. Het was niet zo bedoeld, integendeel.

 5. @Polskaya.
  ik weet dat je later schrijft “verrijking voor ons omdat hun inhoud gemaakt wordt door trotse stedenaars en niet door betaalde redacteurs en daarom zijn ze veel eerlijker.”, en dat is indeed een fijn compliment. Ik kreeg echter kippevel door die online-uitgaansblaadje-comment. Omdat ik het een beetje unfair vond eigenlijk en omdat het me heel erg tot nadenken stemde of we nu echt niet meer waren dan dat. Want eerlijk gezegd, dan hadden we ons gewoon kunnen aansluiten bij funkycity of gent.fuift.

  Idd: er wordt over uitgaan gepraat, want dat is nu eenmaal wat mensen doen in een stad, maar voor de rest is er ook wel iedere dag een beeld, regio-actua, cartoons, en proberen we op niet-provocerende wijze regelmatig een probleem aan te kaarten (bv. met een foto).

  On a more personal note: ik was doodmoe gisteren en dan irriteren die dingen me meer dan anders.
  Vandaag een nieuwe dag en ik ga dan ook op zoek naar dingen om te schrijven die nix met uitgaan te maken hebben. voila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *