Slagveld

Lieve bouwvakkers, beste werkmannen,

Ik begrijp het ten volle: juni is een perfecte maand om wegenwerken uit te voeren, huizen te verbouwen en gebouwen met de grond gelijk te maken. Het is aangenaam weer, maar nog niet té warm en dus een ideaal moment om de hele stad om te toveren tot een slagveld van kraters, blootgelegde telefoonlijnen, opengebroken trottoirs en modderpoelen.
Ik begrijp dat u daarvoor met vrachtwagens en betonmolens moet rondsnorren en dat die niet echt snel rijden. Ik versta dat er drilboren aan te pas komen en dat dat bij wijlen behoorlijk wat lawaai veroorzaakt. Ik begrijp ook dat u graag uw stielman-decolté aan de wereld showt en ik kan zelfs verdragen dat u naar me fluit en daar af en toe een paar onschuldige obsceniteiten achteraan slingert.
Ik heb alle respect voor de zware dingen waar ik de naam niet van ken die u dient te verslepen en begrijp dat dat occassioneel voor enige verkeershinder kan zorgen.
Niets dan begrip van mijn kant, heren, dat hoort er allemaal bij. Ik zeg altijd: als ge van niemand last wilt hebben, dan moet ge maar in tolvanpluto gaan wonen, in plaats van in centrum Gent.

Maar! Ik zou het bijzonder appreciëren als u niet iedere ochtend uw vrachtwagen vlak voor mijn auto zou parkeren. Ik zou het leuk vinden om morgen niet -opnieuw- op uw werf te moeten rondhossen op zoek naar iemand die de mastodont 5 meter vooruit kan rijden.
Ten eerst: u mag daar helemaal niet parkeren, en ten tweede is er maar één aanvaardbare reden waarom ik te laat wil komen en dat is dat ik te lang in mijn bed ben blijven liggen.

Dus als het even kan: gelieve morgenochtend de grijze Ford Feest niet nog een keer te blokkeren. Ik stel voor dat u deze keer voor die donkerblauwe Seat kiest als in te sluiten voertuig.
Dat is de namelijk de auto van mijn buren, en aangezien ik al drie jaar verdraag dat zij met twee evenveel lawaai maken als een troep uitgehongerde chimpansees die een kilo bananas toegworpen krijgt, zullen zij het ook wel niet erg vinden om een keer te moeten wachten voor ze hun parkeerplaats te kunnen verlaten.

Twee vliegen in één klap: ik kom op tijd op het werk én u helpt meteen de machtsverhoudingen in het gebouw te herstellen.

Als dat niet mooi is!

Met een vriendelijke groet en u veel werkvreugd wensend teken ik,

i.

8 thoughts on “Slagveld

 1. ik denk het niet, maar indien wel:

  Beste buren,

  – 9 uur op zondagochtend is geen uur om uw meubels te verslepen
  – als ge zo roept tegen dat kind is het niet moeilijk dat het bleit
  – luide muziek is tof. in een discotheek, niet in een huis
  – zelfs in een discotheek draait men geen 20 keer hetzelfde liedje na elkaar.

  ik heb echter goede hoop: het is een 1-slaapkamerappartement, dus normaal gezien kunnen ze er niet blijven wonen met dat kindje erbij. Olé

 2. De fiets i.. Ik heb het u al gezegd. En ge moet niet eens in de beveiligde fietsenstalling, dus dat zou moeten meevallen.

 3. Is dat aan de Ledeganck dat gij zit? Van St.-Baafs naar de Ledeganck met de auto is echt wel een beetje… derover eigenlijk, maar bon, ik moet niet klappen. Je moet ns uittesten: waarschijnlijk gaat het minstens even snel met de fiets idd. Maar je wordt er wel moe van natuurlijk. En zweten en al. Miserie eigenlijk. 🙂

 4. ik zou met plezier met de fiets gaan ware het niet dat ik dat rotding iedere keer uit mijn kelder moet halen, in een lift die daar eigenlijk te klein voor is. en dan ‘s avonds weer in die kelder, etc…

  bovendien ga ik zelden rechtstreeks naar huis na mijn werk maar rij ik door naar mijn ouders, de winkel, de huiswerkbegeleiding en dat is allemaal toch wel een km of 10. Als ik eerst over huis moet om mijn auto te halen, dan verlies ik heel veel tijd.

 5. Oooh… doe jij huiswerkbegeleiding? Ik heb de laatste tijd wat moeilijkheden met mijn huiswerk en zoek nog een begeleidster om mij daarbij te verhelpen. Misschien een extra ommetje waard?

 6. Pietel,

  ben jij een 14-jarig meisje van de Brugse Poort?

  In dat geval ben je zeer welkom op het meisjeshuis, op dinsdag vanaf 17h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *