Meer avontuur

Ik herinnerde me plots dat ik daar ooit een grappig mailtje over heb gekregen, over de Adventure- toestanden. Copy-paste-tijd!

Ik schreef:

Gisteren een zeer productieve dag gehad, S. en ik heb een portie avontuur geshopt. Of ook wel: we zijn naar AS adventure geweest in schoten voor de noodzakelijke en minder noodzakelijke-maar-super-coole attributen voor onze Bolivia-trip.
De oogst is behoorlijk (schoenen, rugzak, beschermhoes, lichtgewicht-super-absorb-handdoek, kousen waar ‘links’ en ‘rechts’ op geschreven staat- een wonderlijke uitvinding vind ik dat- en adaptors) en ik heb ook weer iets bijgeleerd: blijkbaar is het not done om na een half uur durende uitleg van een verkoper over een paar botinnen (B-zolen, gore-tex en tralala blah blah) te repliceren : “heel goed allemaal, maar heeft u die ook nog in een ander kleurke?”. De verontwaardiging op het gezicht van deze duidelijk zeer avontuurlijke jongeling : manmanman.

En ik kreeg als antwoord:

korte inwijding wat betreft de Maslowiaanse pyramide van de kampeerfreak:
1. Welk Merk?
2. Is het met Gore-tex?
3. Kan het, supplementair aan het gore-tex-ingrediënt, bovendien tegen de astronomische temperaturen van – 263 °C? Een mens weet immers nooit of hij het heelal wordt in gekatapulteerd, dat kan iedereen overkomen.
4. Kan het materiaal een lavastroom gedurende 30 minuten tegenhouden?
5. Wordt het product minstens vijf maal vermeld in een boek van Joe Simpson?
6. Kan je er eten in klaarmaken en bij voorkeur ook in slapen alsmede hout mee zagen en vuur maken?
7. Schrikt het wilde dieren af?
8. Is het milieuvriendelijk?
9. Kan je er vuurpijlen mee afschieten?
10. Kan je er je klimtouwen en -ijzers makkelijk in kwijt?
9. Welke kleur heeft het?
10. Is het betaalbaar?

Dank aan M. voor de verduidelijkende opsomming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *