yeah right

Santa Boogie, dat was een rustig en braaf katje dachten wij, toen we hem voor het eerst zagen.

Santa Boogie was zeker geen kat die in de plantenbakken zou graven. Zeker geen kat die na twee dagen een soort hindernissenparcours zou bouwen op onze zetels om vervolgens het parcours aan een rotsnelheid af te leggen. Honderd keer na elkaar.
Santa Boogie, dat was geen kat die in mijn tenen zou bijten. Dat was geen kat die tegen mijn been zou springen om zo mijn nylonkousen kapot te maken. En het was al zeker geen kat die tegen de muur zou springen om zijn eigen schaduw te pakken te krijgen.

Zeker niet, neen. zeker niet.

4 thoughts on “yeah right

 1. …mag ik u een laserpointer aanraden? Als ze echt te lastig wordt: gewoon een keer of honderd rond haar eigen as laten draaien terwijl ze het rode puntje probeert te vangen.

  Of ze de hele kamer laten doorlopen, van de ene kant naar de andere, een paar keer, en dan het puntje op de muur richten waar ze er net nog aankan. En dan de laserpointer uitzetten.

  Onze kat kan dan gerust een uur naar de muur blijven kijken.

 2. ja we kennen dat, onze poes moustache hing in de gordijnen op jacht naar een vlieg, ze hing aan de leuning van onze stoelen op zoek naar diezelfde vlieg. Ze klom in de top van een boom, en dierf er niet meer uit. We moest een ladder bij de buren gaan halen en zelf nog een stuk in de boom klimmen om haar eruit te halen enz… na een paar maanden moesten we haar uit onze zetel duwen.. uit ons bed duwen… want je weet toch zelf hoe ouder hoe luier (een kat toch) wacht maar af en laat dat beestje toch een beetje z’n nieuwe omgeving verkennen …

 3. Met grote verbazing zou ik hierbij met klem en verontwaardiging willen reageren op de dierenbeulpraktijken van de heer Vuijlsteke. Niet alleen is bovengenoemde heer een hondenhater maar dan ook een kattenmishandelaarder. Onze poes krijgt tenminste liefde en voedden we op met geduld en melk en krijgt geen laserstralen op haar onbeschermd lijfje gericht. We eisen dan ook dat Uw tenminste een bril voorziet voor dat arme beestje alvorens U zich met zulk een gruwelijke praktijken gaat bezighouden. We hadden gedacht aan brilletjes die bij de zonnebank worden gebruikt.
  Een verontwaardigde lezerbrief is vertokken naar alle media om onze verontwaardiging kracht bij te zetten. (In het bijzonder: Het Laatste Nieuws)
  Het parket werd op de hoogte gesteld! U weze gewaarschuwd heer Vuijlsteke: we laten niet sollen met onze weerloze dieren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *