Risotto met groentenpakket en scampi

– Neem de overschot van uw groentenpakket van de week ervoor. In dit geval was dat: wortel, lente-ui, daikon. Snij de hele handel in kleine stukjes.
– (eet de helft van de daikon al op terwijl u staat te koken wegens lekker en smakend naar radijsjes)
– Doe een handvol gepelde diepvriesscampi in een wok (met deksel) waarin u olijflie heeft gegoten. En ja, dat mag royaal, die olie. Light en grillen is voor janetten. Voor twee personen heeft u trouwens een stuk of twaalf scampi nodig.
– Voeg er een doosje spekblokjes bij.
– Gooi een fijngesnipperde ui in de wok en een teentje of twee knoflook in fijne schijfjes.
– Kruiden met peper, zout, paprika en wat u voor de rest nog in handen krijgt.
– Gooi de daikon, lente-ui en wortel in de wok en doe er ook alle andere groenten die u in de frigo vindt bij. Of van die diepvriesgroenten uit de colruyt, dat kan ook.
– Laat een beetje stoven en bakken.
– Doe ongeveer een liter heet water in een kom en voeg er twee kippenbouillonblokjes bij en een doosje tomatenconcentraat (een groot, niet zo’n klein plat) aan toe. Goed roeren.
– Gil heel luid omdat de kat met zijn scherpe nagels langs je been probeert omhoog te klauteren.
– Giet twee grote koppen basmati in de wok en overgiet met het een deel van het kip-tomatenmengsel.
– Laat zachtjes koken (deksel op de wok!) en roer regelmatig.
– Zorg dat de rijst altijd vochtig blijft, eerst met het mengsel, daarna eventueel met gewoon water. Of witte wijn, als u dat ergens rondslingeren heeft.
– Proef af en toe of de rijst gaar is. Als dat het geval is: deksel af de pot en nog een beetje laten uitkoken tot de risotto tot een sompige, edoch niet vloeibare massa is verworden.

Serveren met parmesan of gruyère.

One thought on “Risotto met groentenpakket en scampi

  1. ik kon gisterenavond (donderdg dus, de dag dat het goentenpakket aankomt) bij een vriendin gaan smullen maar opeens heb ik teveel gelachen maar haar konijnenvoer wat the hell is daikon? lol
    soit, uitiendleijk is het niet door gegaan en thuis kreeg ik een wokschotel met kip voorgeschoteld waardoor we al heel de dag alle ramen en vensters open hebben gezet omdat mijn pa bijna flauwviel van de lookgeur die mijn ma en ik doorheen het huis versrpeidden… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *