Eerste woord

Ik las daarnet een stukje bij huug over zijn nichtje Martha en hoe zij brabbelt.

En dat deed er me aan denken: Staf heeft ook zijn eerste woord in de groep gegooid, vorige week. Nu hebben peuters de gewoonte van klein te beginnen: ofwel met 1 lettergreep (ti. da. boe.), ofwel met een dubbele herhaling van een lettergreep (ma-ma, pa-pa, do-do).

Niets van dat alles echter bij Staf. Deze meneer van 13 maand zegt luid, duidelijk en uitstekend gearticuleerd: “Appelsien”. Drie lettergrepen, dames en heren, elk met een helemaal andere klank. Wij beschouwen dat als een onbetwistbaar bewijs dat hij op latere leeftijd over grote verbale kwaliteiten zal beschikken. De eerste comedian van de nieuwe generatie is geboren!

2 thoughts on “Eerste woord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *