Voornemens.

Little Q begon ermee, Pietel volgde (vertrouwd beeld, niet?). Maar bon: ik ben een meeloper, en ze stonden hier al in draft opgeslagen….de voornemens voor 2006.

1. De grote stop
Dit jaar zegt i. resoluut neen tegen de nicotine. Mensen die vaak in mijn nabijheid vertoeven weten dat dit voorwaar geen sinecure zal zijn. Ik ga dan ook volledig voor een combinatie van alle mogelijke methoden: Allen Car, pleisters, kauwgom…dit wordt een afkick-overload. Maar ik zal het kunnen, en ik zal het doen. Watch me.

2. De grote stap
Lief dringt er reeds geruime tijd op aan. En ik weet ook wel dat ik er een keertje werk van moet maken, want het is nu eenmaal een droom van toen ik nog een mini-i. was. Hoewel er al veel op papier staat en er nog veel meer in mijn hoofd zit, durf ik er niet goed aan beginnen. Of niet goed genoeg, je ne sais pas. Het is ook zo griezelig: dan werk je een jaar of langer en misschien wil niemand het dan lezen. Of printen.
Maar bon, ik heb het mezelf bij deze beloofd: dit jaar schrijf ik mijn eerste boek. Op echt papier, met een begin, midden en einde. Een titel, samenhang, structuur, mooie woorden en een fantastische plot.
* zucht*

3. De grote ommekeer
Nog eentje waar ik grandioos tegen op zie. Maar eentje dat levensnoodzakelijk begint te worden. In 2006 zoek ik mezelf een sport en zal ik die nog volhouden ook. Niet zoals het zwemmen-project (3x), het rollerblade-project (4x) en het fietsen-project (1x). Neen, deze doe ik wekelijks, een heel jaar lang. Nu enkel nog een sport vinden waar ik niet te moe van word. En bij voorkeur mijn zetel niet voor hoef te verlaten.

4. De grote chef
Ik wil al heel lang echte kookles volgen. Om kok de worden. Hier in Gent is een Spermalie-afdeling waar je dat in avondonderwijs kunt doen en dat wil ik graag. Als mijn leven tegen september over 1 vrije avond per week beschikt, dan begin ik eraan.

7 thoughts on “Voornemens.

  1. “De grote stap” Ik dacht al dat je ging trouwen. of zwanger was! Die van dat sporten is herkenbaar. Ik denk dat ik mezelf een indoor wielerbaan koop, om daar iedere week wat toertjes in te rijden.

  2. Car methode werkt echt ik ben getuige van anderhalf pak camel naar nul op één dag en slecht één dagje slecht gezind geweest. T is brainwaching op z’n amerikaanders maar het werkt wel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *