Plagiaat-jaar.

Ik doe ne keer van Michel zie, vandaag. Live verslaggeving van Eurosong, nu op uw lichtbak!

Olé!

Het is Brahim, verdorie, de eerste kandidaat. En ik die dacht dat die jongen al lang weer aan den band stond in één of andere fabriek.
Een wit kostuum heeft hij aan, onze idool-rapper. Een lelijk wit kostuum en zo’n lapke op zijn hoofd. En hij zingt een ge-en-ga-geerd lied samen met een Franse rapper wiens naam ik nu al vergeten ben.
Gelukkig ben ik nogal into Franse rap, zodat de intermezzo’s van de rapper nog te doen zijn. De rest van het liedje is ook niet zo slecht, als ge van R&B houdt, tenminste. Maar wij vinden hier ten huize lief en i. R&B zum kotzen. Jammer. Hij gaat wel veel stemmen hebben, van al die jonge sms-ende meisjes.

Nog enen voor de meisjes: Jeason met Dame amor dame vida. Over de liefde, en hij lijkt op Ricky Martin. Het liedje is nogal platjes. Te weinig passie en te weinig van Mi corazon om een goed Spaans nummer te zijn.
Maar Will Tura gelooft wel in hem, natuurlijk. Het zal dat zijn dat hem zo’n beetje arrogant heeft gemaakt.

Sonny O’Brien met “I’ll be there for you”, is de derde kandidaat. En die heeft naar het schijnt vorige zomer een monsterhit gehad, die wij hier allebei niet kennen. (Anyone?)
Het lied. *geeuw*. Knuffelrock. Dat vond ik nu eens wijze muziek toen ik 13 was en mijn pubertijd aanstormde. Nu echter *geeuw*
Bovendien zingt ze niet altijd even juist, en dat is spijtig. Ze ziet eruit alsof ze het kan, nochtans.
Lief heeft ondertussen de structuur van het lied ontleed en volledig correct het schema van het volgende couplet voorspeld. Dat kunnen wij ook, meneer!

Efkes tussendoor: Ella en Dorien zijn de max. Zo twee gibberkindjes, zeg.

OW! Boysband-alarm!
Fantoom noemen ze, en hun liedje is “Hier sta ik” en ze zijn van Nevele. Van ons kanten, dus. En bovendien zijn het pompiers. En studerende jongens.
Ik denk dat het als een mop is begonnen. En ik vind het geeneens slecht, zie. Een beetje gelijk Toast vroeger. Van “ik schreeuw het van de daken, dat ik jou zo graag zie….”
En een beetje Clouseau, maar daarvoor hebben we nodig: tijd en bodrams.

Next: Vanessa Chinitor met Beyond you. Ik dacht eerst dat dat die blinde was, maar dat is het niet (hoe heet die ook al weer?). Alleszins: ze is al nen keer geweest en dat was niet goed.Ezel. Steen. Spreekwoorden en al.
De vorige keer was haar act voornamelijk wapperen met haar armen. Nu is de gimmick haar vreemde schmink en iets met een cocon. Iets dat ik trouwens al elders heb gezien ook, maar waar? Ow, nu zitten ze in nen bal. Wat is me dat daar allemaal zeg?
*Lief helpt me ondertussen uit mijn lijden: die blinde madam heet Severine.*
Het liedje zelf is nogal gewoon, eigenlijk. Beatje, huppeldehup.

Sammy en Magnolia. Zenna. Van Slenne, nog veel meer van ons kanten dan die van Nevele.
“Someone is calling” heet hun liedje. En ze zijn een spiritueel koppels (punten af bij i.). Die enen heeft een kostuum aan van Good Shape van vroeger. En zij een trouwkleed.
Haar Engels is niet zo goed, en het liedje zelf is nogal Zen en al. Meestal krijg ik daar zenuwen van. Ze zingt ook een beetje fout, soms, en ze merkt het van haar eigen, dat is een beetje zielig…
Een neen. Het meetjesland stelt me teleur.

De laatste vanavond is Katerine met Watch me move. Ik vind dat een lief meiske, voor haar wederhelft heb ik het minder.
“Goe kleedsken” zegt Lief naast mij in de zetel. Veel been en spannend.
“Goe liedjen” zegt Lief naast mij in de zetel. “Vijf dansende meiskes.”
Het is nogal Kylie, maar ik vind het wel het beste van vanavond. Go Katerine!
Het is wel veel ‘t zelfde, vind ik bij nader inzien. Maar bon, een kniesoor die daarop let.

De vakjury: fantoom als laatste, dan zenna, dan vanessa, dan sony. Op drie Jeason. Op twee Brahim, en Katrine winnen natuurlijk. Logische uitslag, behalve van Fantoom, want dat zijn toffe jongens. Ge ziet dat zo.

14 thoughts on “Plagiaat-jaar.

 1. en Vanessa Chinitor begot met een gegrimeerde vlinder op haar voorhoofd…..en wat een slaapverwekkend liedje

 2. Good Shape! Dàt is toch wel lichtjes de correcte benaming. Al namen de met ijzer beslagen schoenen me eerder terug naar pakweg 1998.

  Fantoom for president! (ookal is dit een democratie en zouden ze met vuuve te vele zin)

 3. uw lief heeft smaak I! i watch her move! she’s got legs !

  voro de rest lijkt het me maar een trut waarmee ge dus niet babbelt maar enkel rampetampt
  soit sorry diie bnen halen het slechtste in me boven…

  Chiniotr herkende ik niet aan haar décolleté…verder vind ik de liedjes die ik half hoorde (mijn elektrieken vuurke stond te hard te blazen) niet zo echt denderend…

  en die spirituele idioten moeten eens beter naar echte wave luisteren…of eerst wat slikken en spuiten en dan songs beginne schrijven die ne mens naar etherische transcendenties vervoert;_°

  i hate R&B en black music in het algemeen tenzij het zwartgallige teringherrie is.
  die spanjaard had wel de attitude van rokkenjager, maar te zeemzoetierg zoals je zegt zonder “demasiado corazon”

  eurosong: bwwaarrrkkk
  mijn ribben beginne op te spelen

 4. Ik heb zelfs gekeken.

  Vond het nogal flauw/voorspelbaar dat Marcel Van Tilt ging kappen op de onbekende zangers en de ‘gevestigde waarden’ dan weer met fluwelen handschoenen bepotelde.

 5. Ik vond da lieke van Catherine het best. Hoewel ook wat saai met momenten. En vals! Het kind moet nog een beetje leren juist te zingen naast de studio ook!

 6. Die mannen van Fantoom zijn maten. Spijtig dat ze er niet zijn geraakt, maar ik moet eerlijk toegeven dat ze wel betere nummers hebben dan ‘Hier sta ik’.

 7. maar allee menskes, waar jullie je mee bezighouden op een zondagavond. Dan moet je seksen begot, zeker als het concert van vrijdag van Lalalover in de N9 je in hogere sferen bracht. Nog van dat!

 8. HOE DURF JE AL TE ZEGGEND AT JEASON ARROGANT IS
  WEL HIJ IS EEN KEITOFFE EN NORMALE JONGEN
  EN ZEKER GEEN DIKKE NEK
  IS HET OMDAT HIJ EEN NIEUWKOMER IS ?
  WEL HIJ HEEFT ZIJN PLAATS EERLIJK VERDIENT , EN ALS DE VAKJURY ALLEMAAL EENS EERLIJK DE PUNTEN GEVEN DAN STOND DE JEASON OP DE 1STE PLAATS , WANT ER WAS NIKS OM VAN AF TEKEUREN , EN ZEKER ALS JE DE UITSLAG HOORDE VAN JOHNY LOGAN EN OON ANDRE VERMEULEN
  JEASON JE BENT DE MAX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *