Eurosong 2.

Net thuis van een heerlijk weekend, maar daarover later meer. Want Bartjen Peeters kondigt net de eerste “tropische pralien dat ge zijt” aan. Casa Creola met “Easy esta noche”, dat is het. En het inderdaad een schoon meiske met weinig kleren aan.
Het is een tof liedjen, vindt de verzamelde jury hier(verzameld jury= lief, vriendin B. en ikzelve.). Maar ze is niet altijd even toonvast.
Vriendin B. zegt: “het is leuk dat ze af en toe eens “hoew” doet, maar het is een beetje te veel. Less is more, en dat heeft ze aan haar kleedje wel begrepen. “ Lief: “ik vind dat wijs, dat ze dat begrepen heeft.”

Next: Afi met “Not that beautiful”. Afi heeft verloren van Catherine van vorig jaar, in Star Academy. Maar ik vond toen wel dat ze beter kon zingen dan Catherine.
Lief slaat handen voor de ogen “Oeh, dat is veel been.” En vriendin B. zegt: “Mij hebben ze altijd gezegd dat ge moet kiezen: billen bloot of tetten bloot. Niet alletwee.” Het liedje kan hier op algemene goedkeuring rekenen. Het kind kan zingen en het is een tof nummerken.
Lief: “Hoew. Haar vest is open. We have vision. I repeat: we have vision.”

De volgende kandidaat is Tommy met “The best time of my life”. Hij heeft een gitaar van 150 duizend frank vast, zegt lief. Er valt niet veel over te zeggen, over het liedje. Mooi voor op de radio, maar niet voor het songfestival.

De Leyers-dochters: “Afi, ik vond het straffi.” en “Tommy, Tommy, Tommy toch”.

Barbara Dex met Crazy, dat is ons volgende kandidaatje. Ik herhaal wat ik vorige week als zei bij Vanessa: als ge’t al eens geprobeerd en het is niet gelukt, waarom dan nog eens?
“In mijnen bloten staan repeteren met mijn borstel”. Barbara toch, op de nationale televisie, doe dat toch niet.
Lief:“Dertig jaar te laat” vriendin B.: “Ze houdt zich in”. Ik zie haar helemaal staan in een biertent of op een podium in een 35+singles-café.
Het is Melissa Etheridge!

Beatoxic met “Feel like”. Ow hola. Het is van beatbox, zegt Bart. Vriendin B. krijgt de slappe lach van hoe het eruit ziet.
“Wie zijn tante staat er daar met vuur te zwaaien?” zegt lief.
Ik vind het oersaai. En ik keek er ongelooflijk naar uit, want dat beatboxen kan zo spectaculair zijn. Durven, kracht tempo en ritme, dat hadden ze moeten doen. Nu is het een gemiste kans. Toemme toch.

Els De Schepper met “Als ik je morgen ergens tegenkom”, die doet ook mee. Coiffeur Glenn is dezelfde als die van vriendin B. hier in de living. Dat van vriendin B. is nochtans mooier. Els heeft een jackson-kapsel, maar dan in het rood.
Lief heeft het zo niet voor Els. Dat is een grandioos eufemisme.
Ik vind dat het goed zou staan in het rijtje van Nicole en Hugo en Pas de Deux. Eurovisie-pulp!
En weet ge wat? Ik vind het goed. De rest beaamt volmondig maar vreest dat we met dat *haar* serieus gaan afgaan. De internationale pers wrijft zich in de handen, volgens hen.

Roxane met “Push” it is de laatste kandidaat. Vriendin B. vindt dat een *censuur*.
Vals gezongen.
Lief vindt het een goeie show. Maar lief vindt alles een goeie show met dansende meiskes die niet veel aan hebben.
Vriendin B. denkt dat ze nie goed ziet met haar haar voor haar ogen.
Het is een geestig nummer. Maar Roxanne kan niet zingen. Haar achtergrondzangeressen zijn wel steengoed.
Conclusie: geef die micro aan iemand anders en ze kunnen naar het songfestival.

15 thoughts on “Eurosong 2.

 1. Roxanne vals? Dat vond ik nu niet zie. Veruit het beste nummertje, bij de rest lag ik halverwege in slaap. Beatoxic was afgrijselijk. Jammer, want ik had er ook meer van verwacht.

 2. Is er trouwens verder niemand die zich stoort aan de tenenkrullende tekstuele banaliteit van al die hupse liedjes? Vooral die van Afi spant de kroon:

  “Why would you think of making up? I guess you heard we\’re breaking up”, “Been working day and night, been trying hard to get it right”, “You took the best of me, don\’t seem to need the rest of me”
  … je moet het maar op papier durven zetten, het is al bij al minstens 3000 keer vóór jou gezegd.

  Niet dat Roxanne beter goet met “what’s taking you so long, ‘cuz I wanna get it on, I want you to come along, push it al night long”
  GEEUW

  Oh en dan was er nog Tommy:
  “One two three four five
  We got to sing it loud
  The best time of my life
  Four five six eight nine
  We got to scream and shout
  The best time of my life”

  De jongen wil een telrijmpje doen maar helaas, het komt niet goed uit dus laat ie maar een cijfertje vallen. LOL 🙂

 3. En ik, eh, ik vond Beatoxic wel goed :-p ttz, het was niet zo denderend gebracht (beetje vals met momenten en ze kon de piano niet horen enzo) en het nummer had nog wat werk nodig, maar ik ben blij dat het geen beatbox cliche was. Zachtjes brommende bassen enzo en dan die spookachtige melodie van de stem “feel like…” My two cents? Afwerken die handel, zo snel mogelijk op cd zetten en mijn richting uitsturen!

 4. Roxane suckte inderdaad zwaar. Als sommige mannen voor haar zouden stemmen omwille van haar grote tieten en lange benen: er is een alternatief: stem dan aub voor Afi! Dat meiske zingt geweldig goed en de mannen onder ons moeten dan ook niet zagen…

  Los daarvan waren mijn andere favorieten trouwens Els De Schepper en Barbara Dex:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *