Geld.

Hihi, interessant, al die verschillende meningen over geld en advies geven. De jonge entrepeneur, vers van school. De meneer wiens idealisme en hobby’s uiteindelijk altijd z’n ambitie in de weg zullen staan. De bezadigde ervaringsdeskundigen.

En ik? Ik hoef geen geld, meneer. U mag al mijn ideeën, mijn tijd en mijn energie gratis en voor niks hebben. Want eigenlijk weet ik niet zo veel. En wat ik wel weet, dat vertel ik te graag om erover te zwijgen als ze mij niet betalen.

Bovendien, lieve jongen, is het niet het geld dat de wereld doet draaien. Het is lief zijn voor de mensen en uw best doen. En dan mensen die dan ook lief zijn voor u en hun best doen.

3 thoughts on “Geld.

 1. Ik zou toch graag op jeugdige leeftijd een huisje neerplanten op een mooi stukje grond, en mooie reizen maken enzo van die dingen. Zonder geld is da allemaal moeilijk, dus is het toch wel vrij belangrijk voor mij. Het feit da ik al 5 jaar studeer helpt ook ni echt natuurlijk 🙂

 2. Tjah, geld… Velen verwijzen ook naar “gratis” dingen doen voor anderen enzo.

  Alles heeft voor- en nadelen. Ikzelf ben zo een rare kwiet die zich bezig houdt met “gratis” (open source, is veel meer dan gratis, maar niemand begrijpt dat precies. Misschien moet het gewoon eens duidelijk gemaakt worden ;)) in z’n vrije tijd soms. Geld krijg ik er niet voor (behalve dan eens korting op leuk nieuw speelgoed, hier en daar eens een pint of een maaltijd, weet je wel).

  Maar als student kan ik niet zomaar even “gaan werken” ook natuurlijk. De tijd die ik in de projecten waaraan ik werk steek levert echter wel enkele mooie passage’s op in m’n CV waardoor (als vakantiejob) wel deuren opengaan die anders misschien gesloten blijven 🙂 Over “echte” sollicitaties kan ik niet meespreken, natuurlijk.

  Het stelt je in ieder geval in staat een zekere praktijkervaring in serieus professionele omgevingen (want in tegenstelling tot wat velen misschien denken is Open Source geen bende knoeiers. Wat verwacht je als je samenwerkt met mensen van Novell, RedHat, HP,…) voor te leggen.
  En vaak is ‘t gewoon plezant dingen te kunnen tonen aan anderen van “kijk, dit is cool, en ik heb het gemaakt”.

  Zolang je maar zorgt dat je nog een leven “ernaast” hebt ook, natuurlijk.

  Het spreekt voor zich dat soms eens geld verdienen zeker ook wel fijn is 😉 Maar uiteindelijk, als student al hopen geld verdienen, is dat nu echt nodig? (behalve als je alles zelf moet betalen enzo, voorwaar)

  Nicolas
  http://www.eikke.com (tech stuff)
  http://nicolast.be (the other life)

 3. Oh, maar iedereen die een vraagje heeft over fotografie of webloggen of om het even wat, dat aan mij gericht is, krijgt een uitgebreid antwoord.

  Vriendschap, vriendelijkheid en dat soort van ouderwetse toestanden.

  Maar ik maak een duidelijk onderscheid tussen proffit en non-profit. Als Kerygma morgen een foto van mij wil gebruiken, graag! Als een bedrijf met inkomsten en uitgaven dat doet; graag betalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *