Bill Hicks.

Bill Hicks was een bijzonder grappig man. Begin deze week een paar stukken uit een DVD van hem gezien en ongelooflijk gelachen. Ter uwer entertainment: een paar citaten. Zo valt er toch nog iets te lachen op Kerygma.

I’m so sick of arming the world, then sending troops over to destroy the fucking arms, you know what I mean? We keep arming these little countries, then we go and blow the shit out of them. We’re like the bullies of the world, y’know. We’re like Jack Palance in the movie Shane, throwing the pistol at the sheepherder’s feet.

“Pick it up.”

“I don’t wanna pick it up, Mister, you’ll shoot me.”

“Pick up the gun.”

“Mister, I don’t want no trouble. I just came downtown here to get some hard rock candy for my kids, some gingham for my wife. I don’t even know what gingham is, but she goes through about ten rolls a week of that stuff. I ain’t looking for no trouble, Mister.”

“Pick up the gun.”

(He picks it up. Three shots ring out.)

“You all saw him – he had a gun.”

**************

Ever noticed that people who believe in Creationism look really unevolved?

**************
A lot of Christians wear crosses around their necks. Do you think when Jesus comes back he ever wants to see a fuckin’ cross? It’s kind of like going up to Jackie Onassis with a rifle pendant on.
(…)
When Jesus comes back to earth the last thing he wants to see is a cross.

6 thoughts on “Bill Hicks.

  1. Ik heb ook wel wat Bill Hicks gezien. Hij is inderdaad erg goed. Maar op de een of andere manier ook heel erg intens. Er gaat een soort hele boze energie van hem uit. En dat is niet altijd g rappig, maar wel altijd fascinerend…

  2. Bill Hicks was dan ook een speciaal gevalleke, kerel was een inch verwijderd van preacher te zijn. Ik heb een DVD met drie uur van zijn werk en ik kan er naar blijven kijken.

    Hij is met momenten hilarisch, maar verteld ook dikwijls gewoon de (hilarische) waarheid: “see i think drugs have done some good things for us, i really do. and if you don’t believe drugs have done good things for us, do me a favor; go home tonight, take all your albums, all your tapes and all your cds and burn them… cause you know what? the musicians who made all that great music that’s enhanced your lives throughout the years? rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreal fucking high on drugs.”

  3. @Bart: geschreven is het inderdaad af en toe nogal zwak, maar de shows zijn zeker de max. Vooral het feit dat er zoveel agressie achter die kerel zat en het feit dat hij met momenten echt wel leek te preken, maakte van hem zo’n cult figuur.

  4. De man wordt me al een tijdje aangeraden maar ik kan er niet echt beeldmateriaal van vinden.

    Recent wel n paar dvd’s van george carlin gezien, die kerel is ook zalig goed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *