Vakantie-ochtend.

Het is twaalf uur en ettelijke uren na de wereld buiten wordt het ook langzaam dag in onze kamer. Er wordt wat afgeknipperd met ogen, door een kier in de gordijnen valt een streepje licht naar binnen.
De kat, die aan het voeteind ligt te slapen komt tussen ons inliggen. Schooien om knuffels.

Twintig minuten later. Het huis is stil maar ook koud, dus gebeurt de ochtendlectuur in bed deze keer. De kat ligt tegen lief aangefleemd, het hoofd van lief ligt tegen mijn schouder en ik froemel door zijn haar. Na het doornemen van dringende mails, lees ik voor. Over Sandra die bevalt van Zelie en bijna leegbloedt. We moeten heel erg lachen met de grapjes die ze maakte omdat ze de ernst van de situatie niet inzag. We zeggen tegen elkaar dat Sandra een ferme madam is.
Nog een kwartier later besluit lief op te staan. Ik blijf liggen, uit egoïsme: als ik straks naar beneden ga, dan is het huis immers al warm en is de koffie klaar.

En dan begin ik echt aan deze laatste vakantiedag. Beloofd.

One thought on “Vakantie-ochtend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *