Studiedag.

Normaal gezien heb ik een haat-liefde verhouding met studiedagen, opleidingen en seminaries. Van tevoren is het één en al liefde: ik ben enthousiast over de topics die zullen behandeld worden en kijk daar altijd heel erg naar uit. In de loop van de dag slaat de liefde vaak om in haat: maar al te dikwijls blijken dergelijke trainingen of congresjes de grote beloften van hun programma niet te kunnen waarmaken en wordt er vervallen in eindeloos saai gewauwel en preken voor de eigen parochie. Ook opleidingen hebben mij nog maar zelden kunnen bekoren: te veel theorie, te weinig nieuws, te geringe didactische vaardigheden van de lesgever.

Vandaag was echter anders. Waar ik vorige week al onder de indruk was van Dylan, de coördinator van jeugdwerknet, was vandaag voor mij de bevestiging dat hij en zijn team zinvolle dingen doen. Apestaartjaren, zo heette de studiedag in kwestie en het ging om een samenwerking van eerder genoemd jeugdwerknet en Graffiti Jeugddienst (check die laatste hun aanbod eens! Ze heersen zwaar…)
De workshops waren interssant, de algemene presentaties ook, de koffie was lekker, het concept was speels (de naamkaartjes…) en toegankelijk en de sfeer zat goed. Alle ingrediënten voor een geslaagde studiedag, dus.

Een dag vol bekende gezichten was het ook. Zowel Ine als Tom gaven een workshop, waarvan ik de laatste ook zelf heb meegevolgd. Daarnaast tussen de sessies door en nadien op de receptie heel wat afgelachen met de immer charmante Guy V., van Graffiti en de altijd leuke Sven-van-Urgent.

Zowaar een fijne dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *