Dag Bart!

In mijn statistieken daarnet zag ik dat er iemand naar hier was gekomen via een link in een statistiek-programma. Niet zo vreemd, denkt u misschien (als u iets van internet kent en al), een mens klikt in zijn statistieken op incoming links en voila: je statistieken staan als link in de statistieken van andere mensen. Dit klinkt misschien zeer ingewikkeld, maar ik beloof: het vervolg van dit stukje zal dat ruimschoots goedmaken.
Toen ik op de link in kwestie klikte zag ik de gebruikersnaam van de account waaronder deze statistieken werden verzameld. Bart Moeyaert! Voor het bijhouden van de stats van www.bartmoeyaert.com! Dat wil dus zeggen (*i. tiert nu ongeveer de helft van het internet bij elkaar*) dat dé Bart Moeyaert hier op Kerygma is geweest.

Ik word er zowaar helemaal zenuwachtig van, zo’n echte schrijver op mijn weblog. En dan nog de schrijver met de mooiste site van heel Vlaanderen. En de schrijver van wiens woorden ik altijd een beetje stiekem verliefd word, ook al weet ik dat hij eerder op andere meneren valt volgens de boekskes. En dat stoort trouwens niet, want ik word niet stiekem verliefd op Bart, maar wel op zijn woorden. Want hahaha wie wordt er nu verliefd op BVs, behalve dan op Koen Wauters. Dat zou stom zijn en al.

*i. haalt diep adem, zich bewust van haar eigen geratel en hervindt haar kalmte*

Maar bon. Bart Moeyaert is hier geweest. En misschien komt hij nog eens terug ook. Bij deze dus:

Dag Bart! Welkom. Ik ben een beetje fan van jou. Maar dan op zeer realistische wijze, dat spreekt voor zich. Maar je mag dus altijd terugkomen. En breng gerust een paar vrienden mee, als dat past . Peter Verhelst ofzo? Of Jeroen Brouwers misschien?

(voor de mensen die zich geroepen voelen om mijn roes te doorprikken in de commentaren door te suggereren dat het misschien niet Bart zelf was, maar zijn webmaster ofzo…don’t bother. Ik lees uw lelijke insinuaties toch niet.)

9 thoughts on “Dag Bart!

 1. Over Bart Moeyaert gesproken ..
  Vorige donderdag kwam ik om half negen terug van een weekje Holland, en na een korte tussenstop snelwandelde ik richting Arenbergschouwburg, alwaar Bart Moeyaert zou optreden. Ik moest daar per toeval zijn voor de prijsuitreiking van de “Poetry Hacking”-wedstrijd. Die was om 7u. Rijkelijk laat knal ik daar dus binnen, spot enkele hippe vogels met objecten die er als een prijs uitzagen, vraag wie er verantwoordelijk is voor dat Poetry-gebeuren en ze wijzen met “die kerel zonder haar daar” aan. Ik daar naartoe. De kerel in kwestie schud me de hand, stopt met enkele drankbonnekes toe en geeft me een “backstage”paske, “voor als ge met Bart Moeyaert wilt spreken.” “Maar hij staat hier eigenlijk naast u ..”

  Aha! Dé Bart Moeyaert stond dus naast mij aan dat tafelke een pompelmoessapken te hijsen! En terwijl de man zonder haar snel mijn prijs ging zoeken (een f*cking kwartaaalbonnement op DeMorgen), maakte ik van de gelegenheid gebruik om even te netwerken met Bart M. Daarna kon ik zijn show nog gaan aanschouwen, maar aangezien ik de voorbije 48 uur niet geslapen had, heb ik mijn bonnekes aan Bart gegeven met de woorden “Drinkt er ene van mij” en richting kot gekeerd.

  En dat is dus allemaal echt gebeurd hé 🙂

 2. Ik kreeg ooit een mail van een kerel die persé mijn domeinnaam wilde overkopen.

  Even om zijn naam ge’google’d en toen bleek het overeen te stemmen met de echte naam van ‘Moby’

  Ik blijf het nog altijd graag geloven dat ie het echt was, maar ik vrees dat het gewoon een naamgenoot was.

 3. Ooit, als verliefderige dweperige puber, heb ik eens via een boekje van Averbode (dat moet dan Top of zo geweest zijn) een “meet & greet” gewonnen met Bart. Toen publiceerde hij nog bij Averbode. Ik moet u niet vertellen dat mijn adoratie er niet op verminderd is, die dag…

 4. mooi, misschien een beetje meer kleur ? binnenkort is het lente, dan mag er toch wat meer kleur !
  anders, zeer goed overzicht.
  en wat betreft die bart dat is nu een bekende… weet je nog dat je in de vooruit een vuurtje gegeven hebt aan.. raad het maar zelf want ik heb alzheimer

 5. dat weet ik ook wel dat het bart niet was daarom zeg ik ook dat ik alzheimer heb, kon verdorie niet op z’n naam komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *