Iedereen is bang van Buffalo-o!

Kijk, ik ben allerminst een kenner van het voetbalgebeuren en ik zit zelden een volledige wedstrijd uit. Dat neemt echter niet weg dat ik dat wijs vind, zo van die grote wedstrijden. Toen vriendin Klijn en ikzelf de kans kregen om AA Gent – Club Brugge live mee te maken in het uitverkochte Ottenstadion, zeiden wij bijgevolg niet neen. Integendeel: wij zeiden enthousiast ja en begonnen al meteen een paar Buffalo-liedjes te scanderen.
Toen we omstreeks zes uur zaterdagavond onze plek in de zijtribune innamen werden onze vermoedens bevestigd: wij waren de enige Gent-supporters in een gezelschap van 10 Bruggelingen. West-Vlinderingers, zoals collega Tessa dat zegt. Niet dat we het aan ons hart lieten komen, natuurlijk…een beetje de supporters van de tegenstanders opjutten is één van de leuke kanten van het voetbal. En als supporters dan nog je eigen familie zijn, is het extra leuk….

AA Gent heeft een zeer sterke terugronde momenteel en blaakt van zelfvertrouwen, zo hoorden we van mensen die het kunnen weten. Club daarentegen heeft al het hele seizoen een dipje. Geen loze woorden, zo bleek al snel: Brugge speelde tam voetbal, kwam in geen enkel duel pittig uit de hoek en gaf een erg makke indruk. Zowat iedere sprint werd verloren door de West-Vlamingen en het was bij blauw-zwart al balverlies wat de klok sloeg. Gent daarentegen speelde enthousiast voetbal en bleek erin te slagen de bal mooi rond te spelen. Bovendien hebben de Buffalo’s het geluk over een sterke aanval te beschikken: het was dus al snel duidelijk dat Gent hier duidelijk overwicht had en we hadden goede hoop dat dit overwicht ook zou omgezet worden in harde cijfers.
Voor Klijn en mezelf werd het naarmate de match vorderde steeds leuker, voor de rest van het gezelschap steeds triester. Brugge kreeg -zoals dat heet- een zware pandoering van het Blue White Army (spreek uit “Armeeej”, klemtoon op de laatste lettergreep en met rollende Gentse rr ) en de gezangen in het stadion zwelden minuut na minuut aan.

Een overzichtje.
19e minuut. Boussoufa werkt klassevol de 1-0 binnen na een voorzet van Davy De Beule. *Buffalo! Buffalo! A-A-Gent!*
52e minuut. Deze keer werkt de Beule af wat Boussoufa en Foley begonnen waren: 2-0. * Brugge kan nie mee, olé olé*
69e minuut. Boussoufa manouvreert met groot gemak door de Brugse verdediging en maakt de vernedering compleet. Het staat 3-0 en de Gentse supporters gaan helemaal op in hun triomf *oh-oh, wat zijn die boeren stil*
Heel wat Brugge-supporters verlaten de tribunen nu al.
77e minuut. Portillo redt toch nog de Brugse eer met een mooie goal. Zelfs de Gent-supporters applaudiseren beleefd.
84e minuut. Boussoufa bewijst alweer dat hij met enorme beheersing en snelheid een aanval kan afwerken en de bal gaat nogmaals in de netten. 4-0. Het stadion is te klein.*Iedereen is bang. Iedereen is bang. Iedereen is bang voor Buffalo-o!*

4-1 waren de harde eindcijfers. Ons gezelschap had enige troost nodig, achteraf, maar wijzelf waren alvast bijzonder tevreden.

Go Buffalo!

(Dit artikeltje verscheen natuurlijk ook op Gentblogt.)

One thought on “Iedereen is bang van Buffalo-o!

  1. ai-ai-ai, wat deed dat pijn. Onze voetbaleer geschonden. En bovendien een jeugdheld die even later van zijn sokkel viel. Snif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *