Spike.

Vrienden van ons, op kerygma genoegzaam bekend als Los Gringos, hebben zich een hond aangeschaft. Deze zomer verhuizen ze immers naar hun woonboot en zo’n waakdier is best handig op de gevaarlijke Gentse binnenwateren. Piraten, weet u wel.

Spike heet het beest, hij is zo’n vijf maand oud en komt uit het asiel. Hij is zwart en redelijks groot: een kruising tussen een labrador en nog een paar dingen. Een mooi, stevig beest.

Spike is zich echter niet bewust van zijn grootte. Hij denkt ofwel dat hij nog een kleine pup is, of hij denkt dat hij als yorkshire werd geboren. Spike-de-grote-labrador kruipt spontaan op iedereens schoot. Omdat dat gezellig is, zo van schoothondje doen. Dat hij groot en zwaar is en helemaal niet op een schoot past: bijzaak.

Na een terrasbezoek aan het damberd deze week zijn mijn dijbenen een dag stijf geweest door Spike, maar ik wel hem bij deze wel uitroepen tot leukste hond van de week! Leve Spike!

One thought on “Spike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *