Lente in het groentenpakket.

Aangezien wij van die biologische en ge-en-ga-geer-de mensen zijn die als één wonderbaarlijk geheel met de natuur rondom ons leven, hebben wij een abonnement op een groentenpakket van De Wassende Maan, een tuinbouwcoöperatieve. Allez, dat van dat biologisch bewustzijn is eigenlijk niet helemaal waar, maar ik moet toch toegeven dat ik in de afgelopen zes maand het volgen van het ritme van de natuur ben beginnen appreciëren.
We zijn ons daar te weinig van bewust, vind ik, dat groenten seizoensgebonden zijn. De consumptiemens van tegenwoordig: dat eet sla in het putjen van de winter en rode kool in de zomer zonder erbij stil te staan wat voor belasting dat betekent voor de aarde en het milieu. Of zoiets.
Eigenlijk bedoel ik dat het bewustmakend werkt, zo’n groentenpakket. En dat het ook wel iets met verlangen te maken heeft en geduld en afwachten. En met vreugde als geduld beloond wordt. Helemaal anti-instant-bevrediging van de carrefour en den delhaize.
Om maar te zeggen: na maanden van schaarste en kool en bietjes en rapen ben ik bijzonder euforisch over het pakket dat er donderdag aankomt. Spinazie, eikenbladsla, wortel, warmoes en komkommer. yummi!

(en trouwens: ik zou het iedereen aanraden, dat groentenpakket. De groenten zijn lekkerder, het neemt heel wat beslissingsstress weg en het is ongelooflijk makkelijk. Bovendien is het ook nog eens bijzonder goedkoop. En er zijn ook proefabonnementjes…)

8 thoughts on “Lente in het groentenpakket.

 1. Aangezien ik zelf helemaal wild ben van verse groenten en fruit heb ik het eens gecheckt, en hell, bij mij in de buurt kun je je ook op zo’n pakketjes abonneren. Van het moment dat ik weer een eigen dak boven het hoofd heb check ik het eens uit.

  Het lijkt me vooral leuk als er groenten bijzitten die je zelf nooit zou kopen, want dan moet je ze wel testen en alles. Stel je voor!

 2. Mijn pa vroeg of ik de grond in de serre van ons huis waar we nog niet wonen al omgespit had. Moet ik dus volgende week doen. En dan plant ik voor het eerst mijn eigen tomatenplanten. Lekker nog beter dan een biogroentenpakket!!

  :-p Leve de boerenbuiten!

  Trouwens, toen ik het huis kocht waren het 12 are vol patatjes, ajuinen, kalebasachtige toestanden, pompoenen, etc etc… De droom van elke biolover, maar wat veel voor 2 personen 🙂 Volgende week een grasmachien kopen en 12 are onkruid kortwieken…

 3. ‘t is hier ook altijd een openbaring als we iedere dinsdagavond ons groente- en fruitpakket openmaken. De subtiele aroma’s van de groeten die een puur uur geleden nog stonden te groeien op het veld vermengen zich met de exotische geur van de rijpe mango of een tros kleine bananen. Tot het plots weer naar Poppey begint te ruiken, miljaar, wéér spinazie. Gelukkig is er nog wel plaats in de diepvries voor een bijkomende portie spinazie.
  Wat ik nog altijd het lekkerst vind zijn de aardperen. Ik kende het niet, het ziet er niet uit, ‘t is wat sukkelen om ze te schillen, maar lekker, lekker.

 4. Ben is gaan kijken op de website, had me al helemaal verlekkerd … tot ik tot de constatie kwam dat ze blijkbaar niet tot in Antwerpen komen.

  Spijtig. Het ziet er echt goed uit 🙂

 5. @Koen: tik eens groentenabonnement in op Google. Ik heb direct een afhaalpunt in mijn buurt gevonden, en ik woon in het midden van nowhere..

 6. wassende maan ten top! wij hebben straks al 3 jaar een abonnement bij hen. mmmm lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *