Soms.

Er zijn zo van die dagen dat een mens beter wegblijft van het internet. Gisteren gingen Michel en ik naar een repetitie van “Barbietrut” door Het Meisjeshuis, mij -zoals u ondertussen al weet- zeer genegen. Doel was een artikel op Het Project, over de voorstelling die ze zelf gemaakt hebben. We deden van fotograaf (dit zijn alvast die van Michel, de mijne volgen dit weekend)
We waren alletwee bijzonder vrolijk toen we daar buitenkwamen, op die repetitie. Het is ongelooflijk wijs om dat enthousiasme te zien. En de show die ze verkopen. En, voor mij dan, grappig om te zien hoe dicht hun echte persoonlijkheid toch altijd aanleunt bij “het gespeelde”.

Deze ochtend schreef ik dus een artikeltje, Michel plakte zijn foto’s erbij en het werd op het grote web gezwierd. Een uur later gaf ik een computerworkshop voor de jeugdwerkers van de Brugse Poort en schreef ik webadressen in het nota-boekje van Marieke. Deze namiddag zal ze die doorgegeven hebben aan de meisjes. En later vanmiddag of vanavond zal elk van hen waarschijnlijk vol verwachting op zoek gaan naar het artikel. De dames in kwestie staan immers niet zo vaak in de spotlight en ze vinden dat wel eens tof, zoals ieder kind waarschijnlijk.

En weet u wat ik nu zo vreselijk jammer vind? Dat deze commentaren de enige reacties zijn die onze lezers blijkbaar geven op dat artikel. En dat de meisjes dus enkel die reacties zullen lezen.

Ik word daar pissig van, echt waar. Het zijn kinderen godverdomme. Die heel hun hart in een voorstelling stoppen. Die daar hard aan werken en terecht trots op zijn. Moet dat nu echt, dat eeuwige cynisme? En die zure reacties? Is er nu echt niemand die beseft hoeveel deugd dat die kinders zou doen als iemand iets zou schrijven als “Wijs project, proficiat”?

Awel. Bij deze.

Dames, ik was zwaar onder de indruk van jullie repetitie, gisteren. Ik kom zaterdag kijken in de Kopergietery en ben ervan overtuigd dat ik dan ook weer helemaal trots zal zijn dat ik jullie ken!
Een dikke proficiat en een hoedje af voor Dominique en Habiba. You rule.

nah.

PS: Morgen, 15h. Kopergietery. Voor maar 2,5 euri.

2 thoughts on “Soms.

  1. Aaargh!! Het Project: Is dit de nieuwe trend die moet gezet worden of zo? Misschien kunnen we er nog een paar quotes rond plaatsen om het geheel nog wat meer in de verf te zetten. Zeg toch gewoon gentblogt, quoi?

    Soit, “MierenNeuker(Miereneuker?)”-mode af 😀

  2. 14 maart 2005: i. noemt gentblogt “het project”.

    ik kan er ook niet aandoen dat ik een trendsetter ben é.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *