Verontwaardiging.

Ik hoef hen die mij een beetje kennen waarschijnlijk niet te vertellen hoe geschokt en verontwaardigd ik ben over de schietpartij en moord gister in Antwerpen. Ik sluit me volledig aan bij Lien’s opmerkingen hieromtrent.

Verder hoop ik uit de grond van mijn hart dat de reacties en de verontwaardiging even massaal zullen zijn als bij de moord op Joe. En hoop ik dat dit vreselijke gebeuren binnen drie weken nog altijd het hoofdpunt van het nieuws zal zijn, net als bij Joe. En dat we volgende zondag met evenveel van stille mars doen, net als bij Joe.
Het zou deugd doen voor mijn geloof in de maatschappij.

(ik wilde ook schrijven dat ik hoopte dat de namen van de slachtoffers ons binnen een paar jaar nog even bekend in de oren klinken als Joe’s naam. En ik wilde de namen noemen van die mensen. Het Belgische kindje heet volgens de media Luna Drowart. De andere twee slachtoffers heten “Turkse vrouw” en “vrouw uit Mali”. *zucht*)

Update: in Het Laatste Nieuws worden de namen van de andere slachtoffers wel vermeld, in een artikel van deze morgen als inleiding op een open forum. Hun namen zijn Oulemata Oudibo (24) en Songul Koç (46).
Zondag is er een protestactie in Antwerpen.

2 thoughts on “Verontwaardiging.

  1. Goed opgemerkt, ik had er nog niet bij stilgestaan.
    Wat mij ook stoort trouwens is dat het bij de moord op Joe niet nodig was om het te hebben over een een dader ‘vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst’, maar het nu plots wel nodig is om te benadrukken dat het nog niet zeker is of er een verband is tussen zijn extreem-rechtse sympathieën en het feit dat hij zomaar twee ‘donkergekleurde’ mensen afschiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *