Koen.

Daarnet kwam ik, terwijl ik een durum met kip aan het binnenstoppen was, op 1&70 terecht op de lichtbak. Ondanks het feit dat het hier om een behoorlijk slecht spelprogramma gaat op VTM en ik normaliter enkel naar Canvas kijk, bleef ik toch hangen. Het programma in kwestie wordt immers gepresenteerd door Koen Wauters en Koen Wauters, dat was mijn tweede grote liefde.

Mijn eerste grote liefde was Patrick Swayze in Dirty Dancing en hoewel ik dat nu niet goed meer begrijp, vind ik het nogal altijd beter dan bij vriendin H., wiens eerste grote liefde MacGyver was. Ze droomde altijd dat hij haar zou bevrijden en al. Dan vond ik leren dansen een stuk interessanter. Ik zat dan ook op ballet in die tijd.

Maar alla. Koen Wauters dus. Ik was daar, zoals 95 procent van de meisjes die 12 waren in 1989, stekezot van in den tijd. Zoals hij daar helemaal zwoel in de camera stond te staren tijdens Domino en Daar gaat ze. Fantastisch. Helemaal emotioneel werd ik van Wil niet dat je weggaat en ik mocht me graag inbeelden dat Alleen met jou alleen voor mij werd gezongen. *zucht*
Ik ga de genante verhalen over knipselmappen en posters en bepaalde jongens die even grote fan waren en ook een knipselmap hadden beperken alhier.

Nu ben ik een jaar of vijf geleden twee jaar na elkaar naar het sportpaleis geweest voor hun kerstoptreden. Het eerste jaar uit nostalgie, het tweede jaar omdat ik gratis kaarten had.
Daarnet bedacht ik dat het wijs was, die optredens. En ook al is dat niet goed voor mijn street credibility maar ik zou gelijk dit jaar nog eens zou durven gaan, eigenlijk. Klijn? Neef S.? Iemand?

En kijk: een fragmentje van een sportpaleis-concert.

6 thoughts on “Koen.

  1. Zwaar op mijn laminated list, die kerel.

    Ik zou ooit keure moeten hebben, ik zou gewoon geen neen kunnen zeggen omdat de lilith van vijftien jaar geleden mij persoonlijk zou komen vermoorden.

    En Youri zou dat dan maar moeten verstaan, ja.

  2. Allez, en aan mij denkt ge niet, ik die u nota bene een paar jaar geleden aan gratis kaarten hielp! Ja, ik wil wel mee gaan!

  3. Ha, de Koen is een streekgenoot van mij. We hebben samen nog gevoetbald (goede speler trouwens!) en heb een van hun eerste optredens nog gezien, in 1988. Daarna de grote hysterie vanaan de zijlijn gevolg en dit jaar op 0110 in Antwerpen nog eens gaan kijken, 18 jaar later dus. Vanop de eerste rij nog wel. Daarvoor naar het Sportpaleis gaan, is nu weer net een stap te ver, maar veel plezier alvast.

  4. Awel, hij kan mij nog altijd krijgen, de Koen, maar ik neem aan dat ik daar dan ook iets zal voor moeten doen. Ik wil dus best wel mee naar het Sportpaleis met jou, als je het maar niet erg vindt dat je alleen moet terugkeren … 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *