Tom Waits *is* God.

Vraagt Peter in de commentaren:

ik dacht dat je dit hier ging vragen?
http://www.anti.com/catalog.php?id=69
Of kon je ook niet wachten 🙂

In ieder geval –> ‘t is met voorsprong het beste wat ik dit jaar gehoord/gekocht heb…

Als trouw discipel van Dhr. Waits kon ik natuurlijk niet wachten tot kerst en heb ik de betreffende CD aangeschaft van zodra ik hem zag liggen in de winkel, nu dik drie weken geleden.

Sindsdien kan ik het bevestigen: hij heeft het nog steeds en het is sterker dan ooit. Die muziek. Die stem. Die hilarische covers. Dat voorlezen uit dat natuurboek. Dat boekje dat bij deze drie (3!) CDs zit.

Ik zeg u: Tom Waits is God.

9 thoughts on “Tom Waits *is* God.

 1. Tom Waits is helemaal geen God. Dat doet afbreuk aan zijn muzikaal talent, want wat God doet is per definitie groots…
  Al hou ik niet zo van het ophemelen van Thomas Waits. Hij is een Amerikaan die prachtige muziek maakt dat gehuld is in een goed doordacht entertainmentconcept.

  Ik heb enkele jaren geleden het geluk gehad om hem in de Bourla te horen. Hoewel ik al enkele decennia zijn muziek koester, viel zijn podiumprestatie wat tegen : wat flets & ongeïnspireerd. (Als je een opname wil, is die gemakkelijk nog te vinden ..)
  Thomas Waits is geen goddelijk wezen. Hij is een goedlachse Amerikaan die een lieve vrouw heeft ontmoet die hem van zijn drank- en rookverslaving heeft afgeholpen en die in feite zijn leven heeft gered. We mogen Katleen Brennan, die altijd in de schaduw blijft, hartig danken in onze gebeden …
  aan God.

 2. @Eliah:
  Ongeïnspireerd zou ik het concert in de Bourla niet noemen. Dit was zonder twijfel één van de beste concerten die ik meemaakte. Het concert was een combinatie van Waits’ prachtige muziek en de acteur Waits. Heel beklijvend.

  De opname van Antwerpen heb ik in mijn rek staan al vind ik deze niet meer terug op ‘t interweb. Het concert in Amsterdam werd later op de radio uitgezonden en is wel nog beschikbaar.

 3. jaja. stoef maar allemaal dat ge erbij waart.

  tsk.

  mijn wijsvinger doet jaren na datum nog altijd zeer van het uren redialen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *