Monumentenstrijd.

Als één van de weinige Gentenaars die de Belvedère al mocht beklimmen op een heldere en ijskoude dag kan ik u verzekeren: De Boekentoren is een uniek stuk erfgoed van één van onze grootste architecten. Bovendien zie je zelfs de toren van Antwerpen en Doel van daaruit.

Het deed mij toen die keer zeer in mijn hart te zien hoe deze prachtige toren eraan toe is en ik ben dan ook blij dat de boekentoren nog meedoet aan de monumentenstrijd. Nu nog de finale halen en dan winnen.

Bel 0905 56 3 07 of SMS STEM 07 naar 3470, zou ik zo zeggen.

En bij deze een belofte: als hij wint, en de restauratie is in orde, dan trakteer ik mijn lezers (of toch degenen die erop gestemd hebben) op een picnic boven op de belvedère, geheel in gentblogt-traditie van het eerste uur. Dat betekent: met caprisonnekes én boterhammen met omelet. Op schoolreis met Kerygma! Hoera!

11 thoughts on “Monumentenstrijd.

  1. done.
    en ik ken trouwens niemand die sinds haar jeugd zo trouw blijft aan die caprisonnekes als i. onvoorstelbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *