Puntenteller – tussenstand.

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe het ondertussen gaat met het puntentel-project, waarover ik een tijd geleden frequent berichtte en nu al een paar weken niks meer zeg?

Awel. Goed, merci. Ik ben nu drie weken geleden gestopt met alles opschrijven omdat ik daar heel erg moe van werd op de lange duur. Maar toch blijf ik ondertussen gestaag vermageren. Ik heb het gevoel dat ik er nu een evenwicht in gevonden heb: ik weet wat ik mag eten, wat ik beter kan kiezen van de kaart op restaurant en hoe ik de dingen moet compenseren als het even fout gaat.
Bij momenten vind ik mezelf ook bijzonder sterk en moedig. Zoals zaterdag, toen ik in de Martino’s in plaats van de traditionele cheese-egg (= hamburger, ei, frietjes, tomatensaus en kaas) een simpele toast champignon heb gekozen. Flink was dat. En maar zes punten in plaats van achthonderdduizend voor de cheese-egg.

De basisingrediënten van mijn maaltijden overdag zijn verse soep, wat brood en een yoghurt af en toe. ‘s Avonds eet ik nog steeds een gewone warme maaltijd, maar ik heb een paar truukjes om de dingen lichter te maken. Zo is puree even lekker met melk als met room en is vegetarische pasta het helemaal.

Anyways. Acht weken ben ik bezig nu, en ondertussen ben ik 6,5 kg vermagerd. Nog 3,5 kg en ik heb het gewicht van mijn achttiende verjaardag terug. Ha!

8 thoughts on “Puntenteller – tussenstand.

  1. ah, OK. Ik dacht dat calorieën gelijk stonden aan punten. Mijn excuses voor de ontwetendheid. Ben niet echt vertrouwd met hoe dat allemaal in elkaar zit. Voorlopig lukt het nog om alles eraf te sporten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *