Een lang weekend werken.

U las het al hier en daar: dit weekend is er serieus gewerkt bij ons in het nieuwe huis. Op zaterdag werd mijn bureau door papa, mijn nonkel, mijn lief en ikzelve verder van behang ontdaan, geplamuurd en geschuurd. Papa kon zelfs al een band vliesbehang kleven en het zag er zeer mooi uit. Mama en tante waren ondertussen boven al linoleum aan het afsteken. En ‘s avonds heb ik henk moeten wegsleuren van die vloeren, want aangezien hij net een nieuw speelgoedje cadeau had gekregen, was hij nogal enthousiast. Het is een schuurmachine! Het is een steekmes! Het is een zaag! Het werkt op elektriek! Het maakt veel lawaai! Mannenspeelgoed, kortom.

Zondag meer van dat: papa en mama deden verder met behangen. Tante, ikzelf, nonkel en lief gingen onderwijl de vloeren te lijf met de meest gesofisticeerde powertools. Ook in mankracht kregen we versterking, en wel in de persoon van Huug en klijn. Blazers, schrapers, steekmessen en chemische middelen en geïmproviseerde koffiemachines.

Maandag tot slot werden opnieuw verse manschappen aangevoerd: Tom, Stijn, Jona en Fiona-die-eigenlijk-ook-jona-moest-heten maar dat mocht niet kwamen hun frustraties botvieren en aanscherpen op de vloer.

Dankuwels en Vip-kaarten voor de housewarming voor mama en papa, tante en nonkel, Stijn, Jona, Tom, Fiona, Klijn en Huug. Jullie heersen zeer zwaar.

Stand van zaken na drie dagen hard labeur:
– bureau drie kwart behangen en het ziet er fantastisch uit
– vloer van de kleine kamer is klaar voor de schuurmachine
– vloer van de hal is 90% klaar
– vloer van de slaapkamer: ongeveer de helft klaar
– mijn benen, armen, rug en nek doen veel pijn

Op naar de volgende!

7 thoughts on “Een lang weekend werken.

 1. Stand van zaken na drie uur haar af te schrepen van een houten vloer: mijn gat staat na drie dagen nog vol jeukende rode boebels en voelt aan alsof er een kameel over gereden is! Maar toegegeven: ‘t is wel “Zen”.

 2. Het is een beetje als vervelvellekes lostrekken. Kicken als er een groot stuk meekomt. Frustratie bij een klein stukske. Tranen bij teveel vel.

  Vooral spierpijn in schouders, buik en vingers.
  Doe gerust nog beroep op mijn vrijwilligheid.

  Tja, anno 1982 was Jona nog een jongensnaam in het verre Limburg…

 3. Het is de max om dit te kunnen volgen! Wouter en ik hebben recent ook een huis gekocht en je relaas levert een heleboel nuttige tips en ideeën op!
  Nog veel succes!

 4. ..en o ja, als er nen tuin ofzo moet omgespit worden, wil ik gerust helpen. Naar ‘t schijnt is dat goed voor de conditie.

 5. Veel succes met de renovaties! Tof om zoveel helpers te hebben. Die vloeren lijken echt een zwaar monnikenwerk. Amai…doet er mij aan denken dat wij nog onze trap volledig moeten afschuren eens. Als je wat vrijwilligers op overschot hebt, mag je ze altijd naar Leuven sturen :p. Ik zal een pintje koel zetten.

  Ik ben in elk geval blij dat er bij ons maar 1 kamer geplamuurd/geverfd/getegeld/… meer moet worden. Het is leuk als je to do lijst korter wordt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *