Gouden gids – no more.

Aha. Via de commentaren bij Smetty heb ik eindelijk iets gevonden dat mij een ergernisje per jaar scheelt. Ieder jaar krijgen we namelijk een hoop papier op de stoep gedropt, dat daarna rechtstreeks in het oud papier belandt. De gele en witte gids, inderdaad. Ik gebruik die dingen nooit. Jamais.

Maar blijkbaar kan je je dus uitschrijven op het ontvangen ervan. En dat is bij deze al gebeurd zie.

16 thoughts on “Gouden gids – no more.

 1. Ik ben daar al van bij het begin op ingeschreven. Vorig jaar heb ik ze gewoon ontvangen. Dit jaar ook, maar ik heb de leverancier betrapt en heb ze hem schoon terug bezorgd. Diene mens had echt zo geen lijst mee van wie wel en wie niet, die leverde gewoon bij iedereen een zakske met de twee dikke boeken.

  En dat stond vorig jaar al op mijn blog! Leest gij mijn blog niet misschiens? http://www.lienweb.be/2006/04/13/papieren-telefoongids

 2. Woon nog niet lang alleen en kreeg enkele weken geleden ook twee boeken voor de deur die rechtstreeks naar het containerpark gingen. Dat is weer twee centimeter boom uitgespaard volgend jaar.

 3. Ook ingeschreven (of eigenlijk uitgeschreven zeker?), maar net te laat voor dit jaar denk ik: de lijst van onze telefoonzone werd afgesloten op 11/08…

 4. Ben ik dan de enige die die dingen echt nog gebruikt? Vandaag nog trouwens – ik was op zoek naar een huisdokter die niet op vakantie is.

 5. wij waren uitgeschreven, en hebben ze niet op de stoep gehad. Maar die van de buren die op reis waren lagen er wel, en die liggen intussen nu toch al een week of drie in onze gang op de bank te wachten op de rondgang van het oud papier.

 6. waar is de tijd?
  dat je telefoonnummers opzocht in het telefoonboek.
  en als er dan verschillende mensen met de dezelfde achternaam in hetzelfde dorp woonde, gewoon eentje bellen en vragen of jongen x daar woont. meestal kwam ik dan bij de oma uit. “zijt gij zijn vriendinneke”.

  of was dit alleen in Limburg zo?

 7. Wij hebben ons in 2007 ingeschreven op http://www.1207.be/nl/jsp/1x07be_normal_search.jsp om geen gouden of witte gids meer te ontvangen. Desondanks kregen we in juli 08 toch een set aan de voordeur en zes meter verder, een set aan onze brievenbus.

  Sinds internet gebruiken we die gidsen nooit meer, vermoedelijk zoals velen. Wat een verspilling en zo milieu-onvriendelijk.

  Waarom niet gewoon een afhaalpunt in elke gemeente voorzien voor diegenen die er wel nog gebruik van willen maken? Of bezorgen na aanvraag? De oplage kan dan zeker met 80% naar beneden.

  Gewoon een lijst respecteren van mensen die de moeite nemen om zich in te schrijven zou ook al niet slecht zijn natuurlijk.

 8. hey ik kom hier net even voorbij jullie zouden eens online moeten gaan kijken op deze website http://www.zoekwww.be het is een website waar je meer dan een half miljoen zelfstandigen op vind en iedereen komt er gratis op te staan elke dag opnieuw word er controle uitgevoerd om de database sterker en sterker te maken door de correcte gegevens van zelfstandigen er gratis in te plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *