Woensdag.

Woensdag is een fantastische dag, besefte ik net nog maar eens.
Woensdag is namelijk de dag dat ons Natalya langskomt en als een kazachstaanse wervelwind door ons huis raast. En kazachstaanse wervelwind is een compliment, jawel.

Ons huis is merkbaar groter dan ons vorige, en het ligt ook veel vuiler want wij zijn aan het prusten en verbouwen weetwel. Dust galore, yes indeed.
Bovendien is het geen eenvoudig huis: er zijn producten voor de gewone vloeren, producten voor de houten vloeren, producten voor het parket. Enzovoort enzoverder.
En toch slaagt ze er in om op vier uur tijd een propvolle mand strijk weg te werken; de badkamer, slaapkamer, bureau, keuken, living, gang en het toilet te poetsen; én dan ook nog eens alle ramen van de benedenverdieping te doen. Als ik dat soort werk doe, ben ik twee dagen bezig.

Het is een zalig gevoel als alles zo proper is als nu. En het is een nog zaliger gevoel dat ik daar, het tekenen van de dienstencheques niet meegerekend, niets heb moeten toe bijdragen.

6 thoughts on “Woensdag.

 1. ja geef haar maar en dikke proficiat, want ik had zo m’n bedenkingen als je vertelde wat ze allemaal kan op 4 uurtjes.
  je wwet wel, ik dacht :”je zal wel niet te goed mogen kijken”. Maar we hebben het vandaag gezien alles is inderdaad netjes.

 2. Damn, waar is den tijd dat ik zelf nog gezegend was met Thérèse, mijn Congolese kuisvrouw slash wervelwind. Ik weet ni hoe ze het deed, maar ze deed alles 10x sneller dan ik en het was dan nog eens beter gedaan ook. De zaligheid van donderdagavond van ‘t werk thuis te komen en een kraaknet kot binnen te treden, aaaah…
  Maar ja, een jaar geleden vond ik dat toch ineens wat decadent, zo ikke met een eigen kuisvrouw, dus geen dienstenchecques meer bijbesteld. Moet een vlaag van totale zinsverbijstering geweest zijn…

  *zucht*

 3. wow, haar volgende stop mag Sint Amandsberg zijn! Ik wil zelfs haar naft of bus betalen.
  I. en Lien : via welke organisatie werken jullie? Wij gaan via Partena. Cheques hebben we al, maar nu moeten we nog een maandje wachten op eerste poetsbeurt. Wie weet wat er op ons afkomt? 🙂 ik droom stiekem van een Tante Kaat…

 4. Ik wil ook een Natalya! Wij hadden via Partena een Julie en die is er op enkele maanden tijd in geslaagd om de stofzuiger en de Swiffer kapot te krijgen. En ze kwam te laat toe en ging te vroeg door. En de ramen heeft ze nooit gedaan. Dus zijn we er maar mee gestopt, maar als we zo’n Natalya vinden mag ze morgen beginnen.

 5. Ik moet het zeggen gelijk het is: ge hebt voor één keer niet overdreven. 🙂
  Ge moogt zoveel reclame nie meer maken voor da meiske. Iedereen wil haar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *