Condensatieketels, boilers, the works.

In mijn tocht tot informatieverzameling spreek ik zoveel mogelijk bronnen aan. Dus ook u, lieve lezertjes, en dan specifiek de recent verbouwende mensen. Vertel mij alles over uw verwarmings-warmwateroplossing, op gas. En een condensatie-ketel, jawel, daar ben ik al uit wegens het ecologische en zuinigheidsaspect. Maar nu: wandketel, vloerketel, welk merk, ingebouwde boiler of niet, wat kost het, waar koopt u het?

Shout!

7 thoughts on “Condensatieketels, boilers, the works.

 1. Heuh, je moet iemand zoeken die kan berekenen hoeveel vermogen je nodig hebt. Dan beslis je of je nieuwe radiatoren neemt (condensatieketel = lage temperatuur = radiatoren met veel vinnen = geen oude radiatoren). Dan kijk je waar het ding kan staan en dan weet je meteen of het vloer/wand is en of er plaats is voor een ingebouwde boiler (zou je dat wel doen?).

  Vervolgens probeer je te schatten voor hoeveel jaar er nog mazout/aardgas in de wereld zit, want het heeft natuurlijk geen zin om een ketel te kopen die 60 jaar meegaat als er maar voor 30 jaar brandstof meer is ūüôā

  Qua merk verval je zo snel in clichés (Duitse kwaliteit! Italiaanse nonchalance?) dat je het nooit echt zal weten.

 2. Merk: Buderus.
  Vloermodel, met duo-systeem: ww-boiler aangesloten maar apart zodat eventuele reparaties vlot gaan.
  Waar: bij een vakman!!!

 3. Wij hebben gekozen voor een wandmodel, een condensatieketel van Viessman. Hij hangt in de badkamer, omdat we daar het meest warm water nodig hebben. We hebben geen boiler, het is een doorstromer, die maakt warm water op momenten dat we het nodig hebben. In onze keuken staat een apart, klein elektrisch boilertje, vandaar, daar hadden we dus geen warm water nodig.
  Zijn er wreed content van, van dat ding. Neemt amper plaats in, werkt stil en snel.

 4. Buderus. Wandmodel, waarom dat weet ik niet. Geplaatst door een vakman uiteraard.
  Denk inderdaad goed na over de plaats waar het ding moet komen. Bij ons zit die tussen de badkamer en de keuken, dus minimaal verlies aan warmteverlies en je moet geen minuten wachten op warm water. Spaart een hoop uit.

 5. ecoMAX exclusiv: condensatiegaswandketel van Vailant.
  Hangt op zolder, netjes weggestoken in een hoekje. Er komt een deurtje voor zodat we er gemakkelijk aankunnen. Komt met een draagbare thermostaat.
  Hoog, zodat wanneer er iets gebeurt de schade beperkt blijft tot ons dak. We moeten niet langer wachten op warm water dan voorheen (verdiep lager). Wil je onmiddellijk warm water dan heb je een reservoir nodig. Vraag op voorhand premie aan bij stad Gent. Is de enige premie die op voorhand aangevraagd moet worden. Bij ons was het Piet (onze vaste loodgieter) die alles ge√Įnstalleerd heeft.
  Vraag Dimi waarom we deze boiler namen en hij zegt: omdat het de beste is.
  Wist je dat je recht hebt op 3 uur gratis advies over energiebesparing vanuit stad Gent.
  Voor meer info bel je anders maar.
  Succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *