Voorzichtige lente.

De wereld in voorzichtige lente-modus is helemaal anders dan de winter, dat voel je. Het is nog geen lente, maar de signalen zijn onmiskenbaar: het is ook geen winter meer.

De winter, dat is ‘s ochtends rillend tegen de radiator gedrukt staan met een kop koffie, terwijl je wacht tot het warmer wordt. De voorzichtige lente, dat is nog steeds de verwarming aanzetten bij het opstaan, maar met je kop koffie voor het raam gaan zitten, rug in de ochtendzon.
De winter is ‘s nachts na een optreden snel materiaal uit de auto laden en de deur dichttrekken, zodat er niet te veel nacht en ontij binnensluipt. De voorzichtige lente, dat is hetzelfde materiaal uitladen op dubbel zoveel tijd, terwijl aan de overkant kwetterende Marokkaanse pubermeisjes voorbijslenteren.
De winter, dat is thuisblijven en televisie kijken. En dat verandert nu in: zullen we brunchen in café parti, aan het grote raam, vanmiddag? Vorige week was er stilte in de ochtend, nu zijn er roekende duiven.

Waarschijnlijk ben ik te optimistisch, maar ik ben zo blij dat het ergste van de winter gepasseerd is, u heeft daar geen gedacht van. Weg met De Winter, Leve de lente!

3 thoughts on “Voorzichtige lente.

  1. Ik heb hier al tuinmeubels naar het zonneterrasje versleurd . ‘k Hoop dat ze over een paar weken niet onder de sneeuw zitten. Maar nu is het genieten .De eerste lente is ‘s morgens bij het ontbijt de deur al op kiertje zetten , ‘s middags ze wijd open zetten en ‘s namiddags buiten de koffie nemen .Rondlopen in de tuin en zien dat de planten ook de zon willen ontdekken, elke dag zijn ze een beetje nieuwsgieriger. Hopelijk zijn mijn plantjes ook niet te over-moedig !

  2. hold yer horses, moet nog 2 keer gaan snowboarden eerst hoor 🙂 Maar dat neemt niet weg dat dit een aangename adempauze is tussen enkele sneeuwfronten door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *