Ergernis.

Wat Michel zegt is juist. Het is niet “is”, het is “eens”.
Maar er is meer! Ha!
1. Belangrijk is rijk aan belang. Niet ruk aan belang.
2. Met uw handen aanhalingstekens maken in de lucht is irritant, maar nog veel irritanter als u aanhalingstekens zet rond woorden die er in een geschreven tekst ook geen zouden krijgen. Als u aanhalingstekens maakt met uw handen, dan zoek ik schampere ironie. Breng mij eens niet zo in de war zeg.
We gaan toch niet “de” foute woorden “benadrukken” zeker.
3. Het is half vier, niet drie een half.
4. Smileys maken mij boos. Ook de vrolijk kijkende. Het is trouwens niet omdat u er een smiley achteraangooit dat u alles mag zeggen.
5. Als u op het einde van het jaar punten van mij moet krijgen dan ben ik op zijn minst “Beste”. Als u uw mail begint met “Hey” of -godbetert – “Yow” , dan begin ik dingen te denken als de jeugd van tegenwoordig grmbl grmbl

22 thoughts on “Ergernis.

 1. Yowyowyow!

  “3. Het is half vier, niet drie een half.”

  Maar ‘t Engels is ‘t al half vijf als ze “half four” zeggen.

  En Sara heeft (groot) gelijk.

 2. “Doei” na een telefoontje waarin wat uitleg over een stageles gegeven werd , vond ik er ook over .En “dingske” vond ik ook niet echt een goede aanspreektitel.

 3. Och here, mevrouw heeft iets tegen smileys. Het is nochtans handig om aan te tonen of iets lachend bedoeld werd, want dat wordt vaak misbegrepen.

  Like so:

  Neen, het lukt me niet.

 4. @ Mirthe, oozie, bruno: hoe kan je nu in godsnaam discussieren over de correcte manier om een foute uitdrukking te gebruiken? Raar hoor.

  @ Beau, greet: ik ben oud en een vieze. Ha! En ik blijf erbij: de manier waarop ik soms word aangesproken in mails, zo spreek ik zelfs mijn maten niet aan.

  @ Sara en Bruno: na de Bin-normen zijn ook de Kerygma-normen ingevoerd. Daar staat een punt na de titel en wordt ilse met een kleine i geschreven. Dat jullie dat nog niet wisten zeg.

  @ Tom: you’re funny.

 5. de ergste is nog steeds: “men” waar “m’n” (van mijn) bedoeld wordt, als in “men haar gaat daar van recht staan!”

 6. Da’s nog allemaal niks.

  “Ik had zin om op zijn bakkes te slagen.”

  Slaan, godverdomme, slaan! Dak et zo lelijk moet zeggen.

  Yoooow.

 7. En dan heb je het nog niet gehad over de e-mailadressen die mensen gebruiken. In een min of meer ver verleden heb ik ooit eens een sollicitatiemail binnengekregen van het adres ‘holbaard@hotmail.com’. Bloedserieus. En de mail stond uiteraard ook vol sms-taal.

  Ik heb er niet op gereageerd, op die sollicitatie.

 8. Lieve i.
  Ik val liever morsdood dan u ‘beste’ te noemen.
  Ten eerste, ‘beste’, dat slaat nergens op. Er moet iets op volgen. ‘Beste Holbaard’ of zo. Ten tweede is beste zoiets tussen “geachte” en “lieve” of “liefste”. “Lieve” is een heel mooie aanspreektitel die vrienden onder elkaar veel meer zouden moeten gebruiken. In Engeland is ‘dear’ zelfs de normale aanschrijftitel, maar ik weet dat jij dat ook weet en dat ik aldus iets schrijf dat overbodig is.
  Maar, ten slotte: wat is juist, kwart na zes of kwart over zes? Een pint voor een juist antwoord!
  Je immer genegen
  ELS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *