[Wijvenweek] Productjes

Ik was aan het overwegen of ik mijn wijflijf-stuk zou schrijven over menstruatie of ontharing, maar terwijl ik nadacht dacht ik toevallig aan volgend vaak weerkerend incident in ons huisgezin. En ik wilde het jullie niet onthouden, want het is één van de grappigste dingen om te doen als je in de badkamer staat naast je lief. Mijn echte stuk komt dus later vandaag nog. Denk ik.

Goed. Daar staat ge dan. Elk voor zijn eigen spiegel, gij bezig met uw meiskeszaken (crème smeren, dingen van zwarte lijntjes en mascara voorzien), hij met zijn jongenszaken (gezichten trekken naar de spiegel en kijken of hij die ene wenkbrauw werkelijk 10 cm kan optrekken als hij dat wil — Voor zij die daarover twijfelen: header van zijn blog–). Het allerleukst is het dan om volgende conversatie te starten.
– Uw vel ziet er droog uit.
– Huh?
– Dat uw vel er droog uit ziet. Ik heb daar een goed product voor.

(neem tube dagcrème vast en zwaai ze in zijn richting)
– *grijnst* Tuurlijk. Ik ben geen homo é schat.
– ja, ik weet het, het is een vrouwenversie. Maar er bestaan tegenwoordig goeie dagcrèmes voor mannen ook. Ik kan dat meebrengen voor u.
– Opnieuw, liefste: ik ben geen homo.
– En toch is uw vel droog. Het is geen zicht.

(open de tube dagcrème, doe wat op je hand en beweeg richting zijn gezicht) Allez. Laat mij eens doen.

Making men scream and run like little girls. 101.

24 thoughts on “[Wijvenweek] Productjes

 1. MAAT, ik probeer Youri al maanden van die coole dagcrèmes voor venten aan te smeren die geweldig lekker ruiken. Niet dat ik er een jeanet van wil maken, maar gewoon, dat ruikt goed en dat hydrateert en al.
  No way, aldus Youri. :/

 2. ik ben ervan overtuigd dat als ik één keer zo’n product op zijn gezicht krijg, dat hij zal beseffen dat hij al die jaren fout zat en dat productjes niets dan voordelen bieden.
  Maar het is die eerste stap dus. Misschien eens proberen terwijl hij slaapt.

 3. I’m with you on this one, Henk. En ‘aansmeren’, da’s inderdaad de juiste woordkeuze. Kweetnie, ik wil later een opa zijn met een doorgroefd gezicht, niet met zo’n jeanettekop zonder rimpels en een roze sjaaltje om mijn hals warm te houden zulleej.

 4. Mijn wederhelft laat dat toe, dat ik zijn gezicht insmeer met mijn dagcrème, zo drie keer per jaar, die gelukkig wel zeer neutraal ruikt, lol. Hij heeft van zijn ma nu een complete set gekregen, the works; scrub, hydraterende crèème, douchegel, maar ik vrees dat die wel zal verstoffen. Enkel de after-shave, daar ziet hij het nut van in momenteel 🙂

 5. Ik vind dat bizar dat mannen schrik hebben van dagcrèmes en zo.

  Iets gelijkaardigs had ik voor met mijn eerste vriendje. In mijn douche staat altijd een flacon Lactacyd. Toen ik eens zei dat hij zijn edele delen daar ook gerust mee mocht wassen keek hij mij aan alsof ik van een andere planeet kwam. Hij leek ervan overtuigd dat die Lactacyd van hem een vrouw zou maken. Vreemd vond ik dat. 😀

 6. wow, wat een smerige streek 😉
  Trouwens: geloven dames al die marketingpraatjes over verschillen tussen dag- en nachtcrème? Ha, volgens mij zit daar overal hetzelfde in, alleen laten ze dat wat verschillen qua geur en kleur 🙂

 7. oh hemel, al dat oeverloze gezwets van mannen die vrezen hun mannelijkheid te verliezen wanneer ze “iets vrouwelijks” doen. Damn, er is echt een probleem me dunkt.
  Luister, ‘t is zoals met een roze polohemdje dragen. enkel mannen die zeker zijn van hun man zijn of jeanetten kunnen daarmee wegkomen. (behalve als bovenstaande gevallen echt een afgrijselijk vet figuur hebben en een sergio-nek). Ik draag m’n roze polo erg rieleks en m’n meisje vindt dat erg oké.
  Enneh, wat die crèmekes betreft: na ‘n paar uur met de koersfiets trainen in zulk pokkeweer heeft ne vent z’n gezicht daar immens veel deugd van, want ik wil ook een “geleefde” opa worden, maar ik wil geen mijlendiepe rimpels op m’n 35ste

 8. het is algemeen geweten dat, na het aanbrengen van 1mm² dagcrème, het optrekken der ene wenkbrauw voor eeuwig en altijd blijft steken op 9,7 cm, hetgeen de vereiste 10 cm voorboed buiten bereik brengt. Maw: van dagcrème wordt je OUD. (of heaumeau, als ge pech hebt).

 9. @ duvelman: toch opvallend dat ge er bij vermeld dat ge eerst een paar uren met de koersfiets gaat trainen. Moet ge ook extra scheten en boeren laten om uw roze T-shirts te compenseren?

 10. Gisteren dacht ik een levensgrote wandelende penis te zien voorbijkomen, bleek het een vent met een roze trui te zijn.

  Dat heeft trouwens niks met ‘zich mannelijk willen voelen’ te maken. Mocht bij de eerstvolgende oorlog elke kleur van truien en elk soort schoeisel zijn aangeslagen door Den Bezetter, behalve de roze pullekes en de sandalen, dan denk ik dat nog eerder liever sterf voor het vaderland. Roze kleren voor venten equals sandalen in de gradatie van lachwekkendheid.

  Wat niet wegneemt dat coureurs het niet mogen dragen. Pantani deed het, maar zo letten ze minder op zijn oren natuurlijk.

 11. @ marc: doe mij een plezier en doe dagcreme van uw madam op uw ene hand, en nachtcreme op de andere. En kom dan nog eens klappen.

 12. Als vrouwen op zoek zijn naar een man, kiezen ze steevast voor een doorgroefde mannelijke killer look. Mysterieus, spannend, krachtig, volwassen.
  En niet voor het zachte babyface velletje.

  Eens het veroverde exemplaar in hun badkamer staat willen ze dat zo goed mogelijk conserveren en insmeren met allerlei productjes.

  Het blijven vreemde wezens vrouwen.

 13. @ henk: sorry dat ik eerst een paar uur ga fietsen, ik had ook kunnen lopen of zwemmen op voorhand, maar da’s naast de kwestie.
  Wat dat boeren en scheten betreft: niet meer dan gewoonlijk.

  @ Freaq: sommige venten hebben geen roze trui nodig om er als een human-sized dick bij te lopen. En ‘t zal wel niet zo’n vaart lopen zeker dat de volgende bezetter u in ‘t roze en sandalen wil steken.

  Wel best grappig hoe archetypisch nog gedacht wordt terwijl iedereen vandaag zo openminded is.
  Enfin, de gustibus et coloribus.

 14. @i: dagcrème aanbrengen op linkerhand: check
  nachtcrème aanbrengen op rechterhand: check
  Bevindingen: Dagcrème is iets consistenter dan nachtcrème. Allebei witte kleur. Lichte toets van kokosgeur in nachtcrème, niet bij dagcrème. Weinig gevoelsverschil tussen linkerhand en rechterhand.
  Ach, wellicht ben ik niet subtiel genoeg om het verschil te voelen met mijn lompe ventmanieren 🙂

 15. Mijne vent smeert wel. Meer nog, hij heeft die grote witte pot nivea zelf gekocht en die staat tussen ons in op de lavabo. En Henk, durf hem niet op andere ideeën brengen.

  Maar voor de rest is er nog werk aan, zucht

 16. Nee, mij is het voorlopig ook nog niet gelukt om lief aan het smeren te krijgen. Het enige voordeel is dat er zo meer plaats aan de lavabo overblijft voor mijn tubekes en pottekes 😀

 17. @freaq: ze waarderen omhoog tijdens het ventenplassen, maar dan moet hij weer naar beneden zodat ze zich comfortabel en droog kunnen neervleien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *