[wijvenweek] Het nutsprincipe (II)

Het gaat over dingen die mannen niet begrijpen, vandaag. Wij voeren aan:bewijsstuk 2.

We zijn zo’n jaar samen, schat ik. En we gaan samen naar de sauna. Hij heeft dat een jaar lang kunnen afhouden (wil vriendin B. niet mee? Dan zie je haar ook nog eens en al…) maar ik heb het in mijn hoofd gehaald en dan is daar weinig aan te doen: ik moet en zal met mijn lief naar de sauna gaan. Zoals in de boekskes: samen relaxen na een lange werkweek. Ik doe dat graag, de sauna, hij ziet mij graag en ik kan goed zagen. De som is gauw gemaakt, inderdaad.

Wij dus naar de sauna. Een mooie rustige, waar zijn leerlingen en mijn studenten niet komen. Want dat was een voorwaarde: mensen die punten van u moeten krijgen, die wilt ge geen punten op u zien geven.
Bij het binnenkomen verhoogde zijn linkerwenkbrauw zich al zo’n 4 cm bij het aanschouwen van de wierook en het horen van het vogelgesjirp op band. Een berispende blik van mijnentwege is voldoende om de wenkbrauw te laten zakken, maar de toon is gezet.

We nemen een douche, trekken een badjas aan en nemen plaats in de sauna. Na vijf minuten begint hij te zuchten en op de zandloper te tikken. Ik negeer hem, gemakkelijkheidshalve en de lieve vrede in gedachten. We zijn hier om te ontspannen, weetwel.
Na tien minuten verlaten we de sauna, nemen een koude douche en gaan even in het dompelbad, zoals dat hoort. Het dompelbad verwart hij prompt met een zwembad en waarop hij me dus kopje onder probeert te duwen en mij nat spat. Zeer sereen en zen allemaal, ik moet u daar geen tekening bijmaken.

Na het dompelbad en het afdrogen gaan we op de bank aan het voetbad zitten. En spreekt hij de legendarische woorden: “Well. That was fun. En wat gaan we nu doen?” Als ik antwoord dat we nu gaan ontspannen en dan een volgende sauna-ronde gaan beginnen, kijkt hij me verbijsterd aan. Of het dat maar is, vraagt hij, ontspannen door hier gewoon te zitten. Ik zie aan zijn gezicht dat hij het poogt te vatten, maar dat het niet lukt.

Als de mevrouw die op het bankje rechttegenover ons aan het voetbad plots haar handen op haar knieën legt, de ogen sluit en zacht medidatief begint te zoemen, zie ik de verbeten trek om zijn mond die ik zo goed ken. En als de dame in kwestie prompt heur chakra’s begint te kuisen, is het hek van de dam. Lief lacht luid, de mevrouw kijkt verstoord, de zen is aanwezig zoals op een betoging van Tibetaanse monniken. Ge weet dat ze er is, maar met al dat tumult kunt ge ze moeilijk zien.

De rest van de avond breng ik in de sauna door, terwijl hij bij de open haard een boek leest en vers fruitsap drinkt.


Dit is een postje in het kader van wijvenweek. Blijf hier vooral niet hangen, en check ook wijvenblogs.be voor meer van hetzelfde, maar dan helemaal anders.

15 thoughts on “[wijvenweek] Het nutsprincipe (II)

 1. En dat hij gelijk heeft: wijven die hun chakra’s beginnen kuisen waar mensen bij zijn verdienen het om eens uitgelachen te worden … het is dat of security bellen.

 2. al een wonder dat ge hem meegekregen hebt naar de sauna, welke weldenkende man verdoet daar nu zijn tijd in.?

 3. U bent een dagje te vroeg, beste mevrouw de medeorganisatrice… vandaag zijn ‘t kinderen. 😉

  Sja, sauna, als ik daar niet zo van zou moeten zweten…

 4. Maar wat heeft dit met het nutsprincipe van doen? De saunagang heeft veel nut, maar je moet je wel kunnen ontspannen, anders is het een kwelling. Dit is helemaal geen genderkwestie: In de sauna waar ik wel eens kom komen zat mannen, die zich wel kunnen ontspannen. Mijn beste vriend zeurt bijna wekelijks of we weer eens naar de sauna gaan, terwijl ik vriendinnen heb die er met geen stok naar toe te krijgen zijn.
  Een leuk stukje, waar wat dit met de Strijd der Seksen te maken heeft ontgaat mij volledig!

 5. soms bezondig ik me sneller aan het nutsprincipe dan mijn lief! Is er nu iets mis met mij? Hij kan zalig genieten van sauna, uren in een heet bad liggen of zo…. ik word daar al snel nerveus van en wil iets nuttig doen (boeken lezen vind ik ook wel nuttig, TV kijken , internet surfen enz ook!)

 6. Mijn wederhelft gaat graag mee naar de sauna, al zijn we dit jaar nog niet geweest. Maar ‘t is wel een no nonsense sauna, gewoon lekker genieten en van vuile chakra’s enzo geen spoor. Dat scheelt wel, denk ik zo…

 7. “Of het dat maar is, vraagt hij, ontspannen door hier gewoon te zitten”: de stelling van i.is dat voor mannen alles een welomschreven nut dient te hebben, ziet u. Vandaar: het nutsprincipe. Ik heb nu pas door dat I. ook de tektstschrijver is van H. 😉

 8. “Een berispende blik van mijnentwege is voldoende om de wenkbrauw te laten zakken.” *Grol*
  Soms vraag ik me af of jullie niet samen op de planken kunnen staan, i. als “entrée” met voorlezen uit eigen werk en dan de Hankster als “plat principal”.

 9. Ik ga wreed graag naar de sauna. Maar ik ben wel blij dat ik daar nog nooit iemand tegengekomen ben. Dat zou mij storen in mijn ontspanning, want ik zou mij verplicht voelen om sociaal te zijn.

  Maar een sauna waar mensen te veel beginnen zweven daar zou ik ook de kriebels van krijgen.

  IS de sauna die ge beschrijft uw eerste keuze? Of de tweede keuze omdat de eerste keuze teveel studenten bevat?

 10. ik ging tot voor een paar jaar naar Aqua Azul. Nu enkel nog op rustige vakantiedagen enzo.

  Sauna O is uitstekend, echter. Zeer aan te raden, de meditatie-vrouw niet meegerekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *