Vloer.

Na 35 vloerwinkels is het beslist welke tegel we nemen in de keuken en een stuk van de living (en later ook het terras). Geen keramische maar een natuursteen, omdat we het gewoon mooier vinden. Het is iets moeilijker in het onderhoud, maar dit type zou best tegen een stootje kunnen.

Klik.

Oh, en trouwens. Als u mij zo hard pusht om te beslissen dat het haar op mijn armen ervan recht gaat staan, dan kopen wij gewoon niet bij u. Hoe schoon uw tegel ook moge zijn.

15 thoughts on “Vloer.

 1. Ja, bij mijn tegelman moest ook aangedrongen worden op een donkere voeg.

  Maar dat voegsel heeft wel een sluier achtergelaten op ons tegels die we er zogezegd gewoon konden afschuren met schoonmaakmiddel.

  Niets van.

  Na zes maanden schuren was de filter er nog steeds en gisteren hebben we het er met een speciaal product afgekregen.

  De volgende keer zou ik aan mijn tegelman zeggen “opleveren ZONDER cementsluier, alles moet eraf zijn voro ik betaal, ik geloof niet dat dat vanzelf gaat weggaan”.

  Maar bij ons zijn het keramische tegels, dus misschien is dat een ander verhaal.

  1. Zelffde verhaal hier, welk spul heb je uiteindelijk gebruikt om zwarte sluier ervan af te krijgen?

 2. Moeha, dat laatste is wel zeer herkenbaar.

  Ons hebben ze ooit een bestelbon proberen doen tekenen zonder dat we al moesten weten welke tegel we wilden, en het bedrag mochten we later ook zelf kiezen.

  We moesten gewoon blanco beloven dat we bij hen zouden kopen, ooit eens…

  Maar ze hebben wel schone tegels, dat wel 🙂

 3. Wij hebben er ook lang over gedaan om te beslissen of we ze al dan niet geschrankt zouden leggen.

  En laat de plinten direct zetten. Bij ons ging dat niet omdat ze nog niet binnen waren (die plinten). Ik moet ze nu achteraf plaatsen en dat voegsel moet met pigment gemengd worden om er hetzelfde uit te zien…

 4. Ook wij hebben met onze natuursteen-tegels veel problemen gehad met cementsluier achteraf .Manueel voegen is eigenlijk het best maar arbeidsintensiever natuurlijk .Mooie tegel !

 5. Ik heb ook niet echt een donkere voeg , dat maakt geen verschil , het is de cement die ze erover gieten die soms achteraf voor die cementsluier zorgt .Maar maak jullie daar weer geen zorgen over een goede aannemer kent zijn stiel !

 6. Wij hebben geen donkere voeg én ook geen cementlaag: de tegels werden stuk voor stuk gelegd en dus manueel gevoegd. Ook een natuursteen en de aannemer heeft zelf nooit voorgesteld om het anders te doen. Effectief: een goede aannemer kent zijn stiel en wij waren wreed content over den onzen.

 7. Ben me net rot geschrokken van het muzieksken op die site (de boxjes stonden blijkbaar nogal hard). Goed dat je daar niks gekocht hebt! 🙂

 8. veel mensen met tegel- en voegervaring hier. Cementsluier en dergelijke…de-ver-van-mijn-bed-show. Heb dan ook nog nooit een eigen huis gehad.
  kweet alleen dat een lichte kleur in de keuken enerverend is omdat je daar echt alles op ziet. Ik lijk wel een neurotisch mens met mijn dweil/swiffer elke dag.
  enfin, groep der leisteenachtigen; ziet er chique uit i.! mooi om te zien hoe jullie stap voor stap nieuwe schoonheid creëeren. Ik wacht vol ongeduld op een fotoverslagje zoals van de zolder 😉
  en hebben jullie daadwerkelijk 35 tegelwinkels gedaan
  of was het bij wijze van spreken?

 9. onze vloerkreeg lichte voegen, vind ik wel mooi. Het is een kwestie van smaak veronderstel ik. 35 winkels maar? Ik ken het gevoel, en pushen? No way. Idem als ze zeggen dat veel mensen dat kopen, dan wil ik het niet meer.

 10. Die van Veronove hebben ons ook ooit nog staan pushen. Werkte bij ons dus ook niet. Vraag me af of ze veel verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *