Negen uur en al aan het bleiten zeg.

Deze ochtend was het om negen uur al koekenbak, hier aan de ontbijttafel. De kat spinnend op schoot, kop koffie half leeg en een jongen uit schaarbeek zachtjes op de achtergrond. En opeens een vol gemoed, dankzij een artikel in De Morgen over partners van mensen die dement worden. Verpletterend moet dat zijn, iemand waar ge dertig, veertig, vijftig jaar lang op hebt kunnen steunen opeens zien vervagen tot een schaduw van zichzelf. En dan al alleen zijn, terwijl ge theoretisch gezien nog niet alleen zijt.
Ik mag er niet aan denken.

10 thoughts on “Negen uur en al aan het bleiten zeg.

 1. Ja ‘k was er ook erg van onder de indruk : eerst zaterdag al een hele blz. in De Morgen over die mensen in Deurle (wat een ellende)(meestal besteden ze aan dat soort feiten maar een paar alinea’s ) en vandaag dat artikel .Ouder worden op die manier : niet echt om naar uit te kijken !

 2. Vanavond krop in de keel door een artikeltje in de Streekkrant. Over Lieve, het babymeisje dat genoemd werd naar het kanaal waarin ze gevonden werd. Man, niet dat ik dat vroeger een leuk berichtje zou hebben gevonden, maar je wordt dus enorm veel weker en gevoeliger eenmaal je moeder wordt.

 3. Overemotionaliteit. Dat er nog niet genoeg veranderd als ge ne kleinen krijgt, komt dat er ook nog bij. Welkom bij de club 🙂

 4. Ik heb dit academiejaar voor school gewerkt rond jongdementie. Je kan je niet voorstellen hoe erg het is: mannen/vrouwen, dikwijls met jonge kinderen die op enkele maanden tijd hun partner verliezen, en hem naar een Woon-en Zorgcentrum moeten brengen. Die mensen zijn dikwijls nog geen 40 jaar oud. Je wenst het niemand toe.

 5. Het is ook zo ongelooflijk verschrikkelijk, je hebt er geen gedacht van. De tranen komen spontaan bij me op als ik hoor hoe mijn grootvader er onder lijdt, en ik ben niet zwanger. Ergens is het al een opluchting dat ze niet meer zegt dat ze hem niet kent en het op een lopen zet, nu weet ze dat ze met hem getrouwd is maar ze blijft het bloed onder zijn nagels halen. En hij trekt het zich zo aan…

 6. het onderwerp staat natuurlijk los van zwanger zijn zoals iemand hier al aanhaalde maar je bent natuurlijk wel een stuk emotioneler als je zwanger bent. En zoals zapnimpf zegt; verschrikkelijke berichten over babies en kinderen worden mogelijk nog verschrikkelijker als je zelf ouder bent…de tranen springen dan nog makkelijker in je ogen.
  hopelijk kon er iemand je een ferme knuffel geven deze morgen 😉

 7. Allé wat opgewekter hé : over een maandje drinken we champagne zijt daar maar zekers van -)

 8. zeg… zo een fotooke met pronkende buik en al, kan dat er niet af? zwangere buiken zijn schoon om naar te kijken, sebiet ist gepasseerd en heb ik het niet gezien! courage nog en amusez-vous e, vooral het laatste gedeelte is dikke(!)fun…

 9. ge moet eens binnenspringen é Karen. Mijn buik hoeft niet zo nodig op het interweb, maar ik steek dat ook niet weg in het echte leven….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *