Muzieks!

Ik ga graag naar optredens, ik. Het was dan ook met veel spijt dat ik Gentjazz had laten passeren in voorverkoop dit jaar: 30 euro voor een kaart, als ge niet weet of ge het nog gaat aankunnen, dat was zelfs voor mij wat te veel van het goede. Een jaar overslaan, dan maar.
Blijkbaar is buitenkomen in mijn toestand trouwens niet meer sociaal aanvaard: gisteren hobbelde ik in Parkkaffee rond en ik hoorde twee vrouwen sissen “dat versta ik dus niet hé, hoe die hier zo nog durft rondlopen”. Waarschijnlijk hoor ik met mijn voeten omhoog naar Vitaya te liggen kijken. Ah ja.

Aniehoew. Geen Gentjazz dus dit jaar. Zelfs toen vriend PG vorige week na het toevallig in de stad tegen het lijf lopen aanbood “belt maar als ge wilt komen, we gaan het wel regelen dan” twijfelde ik nog. Maar toen Stevenn deze week twee VIP-tickets te geef had, was het hek van de dam. VIP-tickets, dat is zitplaatsen (cruciaal), propere WCs (neemt u na mijn ervaring in een Dixie met een achtmaandenbuik aan dat zulks geen luxe is) en eten. We weten allemaal hoe ik over eten denk, tegenwoordig, inderdaad.

En dus gingen wij naar Gentjazz vandaag. En zagen een zeer fijne en ontspannende Lambchop en een werkelijk superieur Rodrigo y Gabriela.
Helemaal op het eind bewogen laatstgenoemden mij zelfs tot een voorzichtig maar daarom niet minder enthousiast danspasje. Ik moest even denken aan die dames van gister in Parkkaffee. En besliste ik dat ik misschien later deze week nog naar Marianne F. zou durven gaan ook. Ha.

8 thoughts on “Muzieks!

 1. Niets van aantrekken, van zo’n commentaar. Zolang je je goed voelt, is er toch geen probleem? Een zwangerschap is geen ziekte. Ik heb bij onze oudste nog tot een kot in de nacht staan dansen op een trouwfeest toen ik 9 maanden zwanger was. Héél plezant.
  Hup naar Marianne F. dus :-).

 2. wat een kiekes waren da zeg. En als je dan uiteindelijk je kind hebt krijg je wel vaker commentaar (of vernietigende blikken) let maar op;-). Want naast de talloze wildvreemden die alles over je beejbie willen weten word je ook wel verondersteld nooit een buggy mee te nemen, maken dat je kind stopt met huilen als het anderen enerveert en dat je toch niet te veel met die kleine rondhost (in een draagdoek/draagzak) op leuke publieke gelegenheden.
  geniet nog van Marianne F en Bataclan dus. Den boom in met zulke mensen. Zolang jij je maar goedvoelt.

 3. Fat de wuk? Moet je vanaf je acht maanden thuisblijven en geduldig wachten tot het kind buitenkomt ofwa? Tsss aan die twee domme vrouwen!

 4. Maar allé, waar moeien die mensen zich mee? Als je naar buiten gaat, dan “hoort dat niet meer” en als je thuisblijft, dan “zou meer moeten bewegen want stilzitten is niet goed voor de baby”. Tsss, gewoon doen waar je zin in hebt, geniet maar met volle teugen! En u niet te veel proberen te ergeren aan mensen die persé hun mening kwijt willen!

 5. ‘k Zou ook nie gewoon thuis blijven zitten wachten als ik nog goed was. Commentaar hebben ze altijd, als je nu iets wel of niet doet. Goe trouwens da je nog veel kan.

 6. Trek je nooit ofte nimmer aan van wat mensen over jou of je significant other of je kids in spe of in reality op te merken hebben. ZE ZIJN GEWOON ZJALOES. Dat zij niet kunnen of er niet aan denken te doen wat jij doet. Wij hebben die van ons al de halve wereldbol en de rest van Gent rondgesleept, en ze zijn begod nog maar 6 en 8. Commentaar galore! Maar voor ons en hen: puur genieten! Geniet dus maar, nu en straks!!!

 7. Mijn vrouw (37w6d) werd vandaag in de Makro geconfronteerd met net dezelfde reactie…
  Volgens mij zijn dat mensen die zelf nooit kinders gekocht hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *