Moederke soap.

Sinds ik een mama ben, volg ik mama-dingen op de lichtbak. Ik heb dat nooit verstaan, al dat gedoe met die series en Dr. Phil, maar als ge thuis zit en het regent buiten en het kind slaapt, dan kijkt ge daarnaar zo blijkt. Omdat ge niet wilt nadenken, efkes. En omdat de stilte in huis op den duur toch ook een beetje onheilspellend wordt. Of dat ge het leutig vindt om te zien dat ge eigenlijk een stabiel mens zijt, in vergelijking met die vrouwen op de sofa van Oprah.
Dat brengt troost, en een mens kan ook niet alle dagen cake bakken, nietwaar.

In november begin ik te werken voor school. Voorbereiden, tussen de baby-bedrijven door. Maar tot dan warm ik mij gezellig verder aan de dagelijkse junk op de kijkkast. Omdat ik dat verdien.

6 thoughts on “Moederke soap.

  1. Oei, ik heb nog geen kinderen en ik kijk al naar die dingen. Soms denk ik zelfs dat Vitaya en Vijf tv voor mij zijn uitgevonden. Man, wat gaat dat geven als ik effectief een kind heb? Ontwenningskliniek :-)?

  2. Oooo en Martha Stewart niet te vergeten!
    En tussenin was er ook nog Jim, Mtv & Tmf waardoor ik een ganse playlist-herinnering heb aan de eerste weken met m’n dochter

  3. Met kind aan de borst heb ik zelfs naar “Days of our lives” zitten kijken, het absolute dieptepunt van wat ik ooit aan slechte soaps gezien heb.
    Gelukkig komt daar samen met het moederschapsverlof een einde aan 😉

  4. Neenéé, het probleem is dat de meeste mensen de humor niet inzien van The Days of our Lives! Da’s hilarisch! Marlena is ooit bezeten geweest door den duivel en toen had ze een mannenstem en kwam er rook uit haar oren!

  5. en niet te vergeten, eveneens absoluut verderfelijk : MARTIN & MONITA. 5 maanden lang heb ik dan gevolgd, eerst om er mee te lachten, vervolgens begon ik ervan te houden. toen ze met heruitzendingen kwamen aandraven kon ik er geen seconde meer naar kijken. bweukkes zeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *