Zitten. Ergens anders dan thuis.

Ha. Lazyweb-alert.

Mira zit tegenwoordig zeer goed alleen. En in de stoel zitten aan tafel is al helegans feest. Tijd dus voor een nieuwe aankoop ten huize kerygma: iets om op een stoel te zetten van een restaurant of van mensen zonder kleine kinders (en dus zonder kinderstoelen) zodat mira erop kan zitten. Of iets om aan een tafel te hangen. Ze is wel nogal hevig, dus iets waar ze een beetje vast inzit zou handig zijn.

Zeg het eens, wat gebruiken jullie? En zijt ge er content van? Linkjes en al zijn ook welgekomen.

26 thoughts on “Zitten. Ergens anders dan thuis.

 1. ik heb al vanalles geprobeerd. Het hangstoeltje vind ik superpraktisch. Alleen, je moet wel een echt stevige tafel hebben om het aan te hangen (tuintafel niet dus, uitgeprobeerd en het resultaat was bijna 2 baby’s :-)). Maar voor kleine kindjes ideaal.
  Voor grotere en zwaardere kindjes heb ik zo’n opblaastoeltje (niet zo praktisch want ze zitten vlug scheef) en de babybooster van mykko. De laatste is zéér handig, alleen hij past niet op stoelen met een echt hoge rugleuning.(http://www.babyplezier.nl/babybooster-stoelverhoger-p-1276.html)
  Je kan ‘m gewoon bij premaman of dreamland kopen ook.
  Het aller allerpraktische vind ik gewoon zo’n goedkope kinderstoel bij ikea gaan halen, is zeer compact mee te nemen en zit op 1 min in elkaar. tiemen zit daar al in van z’n 8 maand en nu nog (2.5 jaar). Die stoel zit standaard in de koffer van m’n wagen :-)(http://www.ikea.com/be/nl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/10396/)

 2. Dat sack ding vind ik maar niks, dan komen ze nog niet met hun kin boven tafel, ik had zoiets als die hoppop maar dan van de Hema en dat ging heel goed, Jef is wel eens bijna tegen de grond gegaan want echt veel steun geeft dat niet als ze opzij leunen.

  Het beste vind ik zo’n stoeleke dat je op een stoel zet, in restaurants hebben ze dat al eens, maar ik vind het te duur om te kopen voor wat-als gevallen.

 3. Zo’n ding om aan tafel te hangen zou ik niet doen. Niks garandeert u dat het op elke tafel past en mijn broertje is er eens mee van tafel gevallen.
  Onze meisjes zitten op zo’n verhoogstoeltje dat je kan dichtklappen en dat met twee riempjes op elke stoel kan bevestigd worden. Het ding kan ook in de afwasmachine als je ‘t wat demonteert wat ook een must is!
  ‘t is van ‘t merk Hi-Seat en kost zo’n 30€. Wij kochten ons tweede exemplaar op kapaza voor nog geen 20€.

  Eigenlijk kochten we die stoeltjes om te gaan kamperen (ons bengels zaten op de grond vastgegespt in zo’n stoeltje met het bijbehorende tafelblad erop) omdat we niet genoeg plaats in onze koffer hadden voor deftig kampeermateriaal hehe. En sindsdien zitten ze dus thuis ook op zo’n stoel omdat dat veel minder plaats inneemt dan zo’n lompe kinderstoel. Goh ja, en ook omdat Stella de kinderstoel had versplinterd door ermee te smijten…

 4. Wij gebruikten de sack ‘n Seat tot het niet meer veilig werd (veel gewiebel en eruit willen kruipen). Akkoord het is waarschijnlijk niet de beste oplossing, maar lekker handig, licht en klein. Ze zitten er toch niet de hele tijd in en een lang restaurantbezoek met zo’n kleintje is ook niet aan te raden. Je mag deze gerust lenen, laat maar weten. Nu hebben wij een kinderstoel gekocht bij de IKEA (ca € 12). Deze kan je gemakkelijk in en uit elkaar halen en is handig mee te nemen (met de auto). Er zijn toch nog veel restaurants die niet voorzien zijn van een handige én veilige kinderstoel.

 5. wij hebben een hangstoeltje én zo’n handysitt als van Miss Puntkomma, die is helemaal niet handy, want die past op zowat geen enkele stoel (geen hoge rugleuningen, geen dikke rugleuningen), en het helt ook een beetje naar beneden, waardoor ze er nogal gemakkelijk afschuiven…

  Hangstoeltje (als het op de tafel past & de tafel is stevig genoeg natuurlijk) is vaakst gebruikt.

  Maar wij gaan eigenlijk enkel naar resto’s waar ze zo dingen hebben en bij kinderloze vrienden zit ie desnoods gewoon op de grond of op mijn schoot…

 6. Hier een Handysitt, stond op de geboortelijst en eens ze stabiel zitten is dat wel een handig ding. Met riemkes, dus ze mogen al eens wild zijn.
  Maar zoals Miss Puntkomma zegt, ook wij vergeten dat meestal in de auto te laden en gebruiken dus gewoon een kinderstoel van het restaurant.

 7. Schaf me maar een heel veilig aan en vertrouw niet op de restaurant-kinderstoeltjes . Herinner je uw neefje die bij een Colmar bezoek (in al zijn hevigheid ) plots met stoel en al achteruitvloog . Behalve paniek bij ons en de rest vh restaurant gelukkig geen gevolgen .

 8. Wij hebben ook zo’n Antilop van Ikea om overal mee naar toe te nemen. Geen problemen dat het op een bepaald model stoel niet past, Snel in en uit elkaar, voor buiten en binnen, voor baby en peuter,… Enige nadeel: de poten staan een beetje naar buiten waardoor je er wel eens over struikelt. De stoel blijft echter met baby en al stevig staan 😉

 9. Wij hebben ons tot de resto’s die zelf een stoeltje hadden beperkt. We hadden ook wel zo’n schuin aan-tafel-hang-of-op-stoel-zet-ding. Maar ofwel waren we dat vergeten, ofwel zaten ons kinders niet stil genoeg. Er is er ook al eens 1’tje mee achterover gevallen op restaurant. Nadien hebben we het helemaal maar thuisgelaten….

 10. Hier ook een Handysit !!

  http://www.minui.com/

  De nummer 5 bedoel ik. Vonden en vinden wij heel handig. Nu is ze 3,5 en gebruiken we dit niet veel meer, maar ‘t heeft toch dienst gedaan. ‘k Zou ook voor een 2dehands gaan, want ‘t kost veel in verhouding met het aantal keer dat je dat gebruikt.

 11. Absoluut een handysitt! Heel gemakkelijk. Bij ons past het net in het buggymandje dus we hebben het meestal bij de hand.

 12. Wij hebben ook zo’n hangstoeltje. Maar in restaurants past dat nooit. Daarom steken wij nu altijd de triptrap in de koffer, en als we niet te ver hoeven te parkeren en er is plaats, halen we die er rap bij.

 13. Niet vertrouwen op de stoelen in restaurants. Vaak hebben ze er geen of onveilige. Hier een handysit. Past meestal wel. En anders zou ik idd éne van Ikea gekocht hebben.

 14. Onze kinderen zijn nogal krewellig. Na een reeks politiek correcte experimenten a la triptrap enzo, gingen we ook gewoon voor de kinderstoel van de ikea. Poten zijn er op een halve minuut uit (past zo ook wel in de koffer), het weegt niks, als ze zich met hun voeten tegen de tafel afduwen valt het niet om en ze krijgen de gordel niet open.

  Misschien wat vreemd in een restaurant, maar bij vrienden en familie erg handig.

  En ze kunnen per ongeluk het tafellaken niet tegen de grond trekken.

 15. Ook handysitt. Ik heb wel al eens het riempje moeten vervangen (wegens wiebelgat). Wij zijn er zeer tevreden van. Vond het wel wat duur voor wat het maar is.

 16. Wij gaan van in het begin veel met Jolien op stap, dus ik wil graag mijn mening geven.
  Met hangstoelen heb ik geen ervaring.
  De Ikeastoel is een handig ding, maar dan wel enkel als je overal met de auto naartoe gaat. Sleep die maar eens in de buggy mee!
  De Hanysitt vind ik heel goed, maar afhankelijk van de tafel en de stoel kan je je kindje daarmee niet altijd dicht genoeg bij de tafel krijgen om zonder geknoei te eten.
  De Sack’nSeat is licht en compact en prima om altijd bij de hand te hebben en uitstekend om een onveilige stoel veilig te maken, maar het verhoogt de zithoogte niet, waardoor kleine kinderen (en daar gebruik je het toch voor) niet hoog genoeg zitten en niet bij het tafelblad kunnen.
  Van de CM heb ik bij de geboorte een spuuglelijke plastieken stoel cadeau gekregen (http://www.pixmania.be/be/nl/560283/art/babysun-nursery/hi-seat-verhoger-5-in-1-m.html) waarvan ik toen dacht “we zullen nog wel zien of ik dat ooit ga gebruiken”. En wat denkt ge? Ik neem hem overal mee naartoe. De eerste keer even puzzelen om hem in elkaar te krijgen, maar voor de rest relatief compact en licht. Plaatst je kind hoger op de stoel zodat het makkelijk bij het tafelblad kan. En allerbelangrijkst: voor echte kleintjes zit er een tafelblad bij en zo kunnen ze supermakkelijk bij hun eten. Praktisch, compact en spuuglelijk, wat wil een mens nog meer? 🙂

 17. Handysit, super handig en gewoon in de auto laten liggen dan kan je het niet vergeten, wij gebruiken het constant. We geven het ook mee met oma en opa zo moeten die niet constant een kinderstoel in de living hebben.

 18. Wij hebben een grow up van Mutsy: http://www.mutsy.com/products/growup/options
  Ik weet alleen niet meer vanaf wanneer we hem zijn beginnen te gebruiken. Ik denk eigenlijk pas als ze echt stevig zaten en niet meer onderuit zakken.
  Wel ongelooflijk content van. Wordt gebruikt aan eigen keukentafel (gewoon op onze keukenstoelen, onze tafel is op barhoogte en was onmogelijk om zo een hoge kinderstoel te vinden) en wordt meegenomen op weekend/restaurant/naar vrienden, enz…

 19. wij gebruiken een hangstoeltje, hangt standaard aan ons eiland,wordt dus alle dagen gebruikt, gaat ook altijd mee als we ergens anders naartoe gaan (tot nu toe aan elke tafel kunnen ophangen). Onze miniman (8m) zit geen twee seconden stil, wippen, draaien, zwaaien. Maar ik vind dat zeer stevig: aan die die wij hebben (uit dreambaby) zitten zo schroefjes, waardoor je de stoel echt kunnen klemmen aan de tafel. Maar misschien wel niet te gebruiken op een tafel met maar een poot (wat soms wel het geval is in resto’s)

 20. Hoppop verzorgtas doet het hier prima. Sinds onze dochter goed kan zitten en niet meer teveel spullen nodig heeft nemen we die tas mee in de plaats van de gewonze verzorgtas. Marie is wel een fijn poppeke maar tot 15 kilo kan het best en daarna zal ze wel al groot genoeg zijn om op een gewone stoel te zitten. Die tas is al heel goed van pas gekomen en is nog mooi qua design ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *