Wat ik dacht, daarnet.

Als hij dan bijna staat te bleiten op die persconferentie, ben ik dan de enige die daar een vreselijk vuil gevoel van krijg? Waarom bleit hij? Voor de pijn die die gast gehad heeft en nog steeds heeft? Of voor de imagoschade die zijn kerk heeft opgelopen?

14 thoughts on “Wat ik dacht, daarnet.

 1. Zwijgt er mij van, heel die mededeling – GVD zeg ! “Herhaalde bekentenissen aan familie.” Wat bedoelen ze daar eigenlijk mee, en wat bedoelt Van Geluwe daar zelf mee, ondertussen wel schoon bisschop aan het spelen heel de tijd. Ik versta niet dat Adriaenssen daar bij zit, btw.

 2. Zou heel dat celibaat niet beter afgeschaft worden? Hoe kan de Kerk daar eigenlijk nog aan vasthouden? Als ze dan toch met al hun ‘liefde’ geen weg weten, dat ze dan een vrouw nemen, ipv zo’n kind ‘toch wel niets zal zeggen’.

 3. Ik bedoel uiteraard ‘een kind dat toch wel niets zal zeggen’.
  Blijkbaar nog niet goed genoeg wakker om deftige volzinnen te produceren.

 4. @Eva: “Ik begrijp niet dat Adriaenssen daar bij zit” — wie moet het dan wel doen? Niemand? Iemand incompetent?

  @Oontje: dat is maar één stapje verwijderd van “ze worden homo door dat celibaat”.

 5. @ Michel: absoluut niet! Allé, dat is wel heel kort door de bocht. Waarom wordt homosexualiteit altijd gelinkt aan pedofilie?

 6. @Oontje. Niets, inderdaad. En seksueel misbruik heeft niets met “liefde” te maken. En dus zie ik uw punt ook niet, dat het celibaat afgeschaft zou moeten worden om pedofiel misbruik te vermijden.

  Of het moet zijn dat ik u helaal verkeerd gelezen heb!

 7. @ Michel: toch verkeerd gelezen of begrepen, hoor 🙂 Natuurlijk heeft dat niets met liefde te maken, en uiteraard zal het afschaffen van het celibaat niet verhinderen dat er misbruik bestaat, maar maken het die mensen toch wel aartsmoeilijk met dat celibaat. En ja, ik weet het, het is een keuze, maar niettemin. Over elke keuze heb je toch wel eens twijfels?
  @ i: en denk nu niet dat ik dat goedkeur, hé!

 8. ik krijg al een paar dagen dat liedje ‘van 7 tot 70 maal’ niet uit mijn hoofd, en krijg er weliswaar spontane kotsneigingen bij.

 9. Deemoedige (nog zo’n schoon woordje dat ze bij de RKK wel eens een beetje durven verkr..nu ja, verkeerd gebruiken) correctie : ik heb het interview met Adriaenssen gelezen in DS en dat is duidelijk genoeg, respect.

 10. mijn mening: nogal verwarrend! ik ben reesds drie jaar in theraapie als slachtoffer, niet door een geestelijke. Koos jaren geleden voor en engagement in dde Kerk Nu vi-oel ik dde grondvessten daveren. en toch wil ik blijven geloven in e goede echte priesters. Ja, dat nog , afscchaffen ven ccelibaat is toch een zeer naief oplossen. Waarom worden zoveel ddochters misbruikt? Pedofilie blijft een deviant seksueel misbruik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *