De derde.

Kent ge dat? Dat ge weet dat er nog drie limoenen waren, maar dat er opeens maar twee meer in de fruitschaal liggen. Het besef dat na een paar seconden doordringt: dat de peuter aan de schaal heeft staan prutsen. En dat ze stil was. Stil is nooit goed, dat weet iedereen.

De zucht die daarop volgt. Het rommelen in de speelgoedkast, nog meer gezucht.
En dan tien minuten later de berusting. Omdat limoenen gelukkig niet rotten, maar gewoon droog worden. Dat vroeg of laat alles weer terechtkomt, dus dat het gewoon afwachten is. Moederschap is geduld.

Kent ge dat? Ik niet hoor. Absoluut niet. Maar als u hier ooit op bezoek komt, en u vindt toevallig een limoen: die ligt daar nog maar pas.

13 thoughts on “De derde.

  1. wacht maar tot ze een juf heeft die haar haren kort (als in echt kort) heeft laten knippen, en het die avond ook stil is.

  2. Wij hebben dat voor gehad met een appelsien en die rotten wel! Tegen dat we ze op het spoor waren zag ze grijs, had ze veeeel pootjes en stonk ze verschrikkelijk. Maar vanaf nu weet ik waar zoeken: in het laadbakje van haar autootje, altijd prijs!

  3. Bij ons is dat het ‘kaske van de tv’, alleen is de zoektocht dan iets dringender en zie ik de Wederhelft dan krampachtig alle speelgoed opruimen… Interessant, zeer interessant. Ge kunt wel denken dat dat kaske toch regelmatig ‘verdwijnt’. Deugniet, die zoon van mij!

  4. Ik heb hem gevonden…op Flickr…éen van uw laatste foto’s…’en toen werd ik wakker tussen appelsienen en afstandsbedieningen’…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *