Ik ben geraakt.

Haar papa. Haar mama. De mama en de papa van mijn beste klasvriendin in mijn studententijd. De mama van een indertijdlief. De zus van een nogindertijderlief. Mijn nonkel. Mijn grootvader. Ontelbare ouders, familieleden en vrienden van mensen heel dicht bij ons.

Kanker is een vies beest, ik moet u dat niet vertellen. Oktober is traditioneel een actiemaand tegen borstkanker, dat moet ik u vast ook niet meer vertellen. Er wordt dan geld ingezameld, voor onderzoek. Want onderzoek kost handenvol geld. Opnieuw: ik moet u dat niet vertellen.
Enfin. Toen de reclameregie mailde met de vraag of ik wilde schrijven, was dat dus een evidentie.

Op ikbengeraakt.be kan je de Stichting tegen Kanker steunen. Een bedrag overmaken is bijzonder simpel, direct online en zonder veel tralala. U kunt ook een eigen steunteam oprichten, met uw eigen verhaal of dat van iemand uit uw omgeving. Ook een steunteam is in vijf kleine minuten opgericht, dus laat de praktische kant u niet tegenhouden. In het kerygma-steunteam zit alvast het bedrag dat ik ontving voor deze post.

10 thoughts on “Ik ben geraakt.

 1. Het raakt je in het diepste van je ziel… kanker! Nu maandag 8 oktober aanstaande ben ik mijn tante één jaar geleden verloren aan die rotziekte. Mijn andere tante heeft het overleeft.

  Zelf koop ik al 4 jaar een “Pink Ribbon-agenda”, hebben we lintjes op want we steunen hen volop. Maar ik ga bij jou ook eens kijken.

 2. Wat me meer en meer degouteert is het feit dat iedereen bezig is over kanker. Akkoord, het is een smerige ziekte maar…
  Kom eens kijken naar een vereniging, een gezin, een alleenstaande met MS.
  Begin daar eens over te spreken en aanvaard dat naast kanker waar iedereen voor spreekt er ook andere mensen zijn met heel veel miserie. Daqr wordt niet over gepraat. Hoog tijd dat met deze ziekte rekening gehouden wordt

 3. owoh, waar heb ik gezegd dat ik niet aanvaard dat er nog mensen zijn met veel miserie? Dat is gewoon niet de actie waarover ik schrijf nu.

 4. aha, de Stichting draag ik een bijzonder warm hart toe (heb er meer dan 10 jaar met veel plezier voor gewerkt), dus op mijn steun kun je rekenen. Wel vanavond, als ik mijn ‘bankbakske’ bij de hand heb

 5. Schoon initiatief, maar het is mij allemaal nog te dicht, te dichtbij. te dicht op mijn vel, kan het gewoon nog niet om nu al iets met deze actie te doen. Maar bij deze steun ik in gedachten wel iedereen die tegen deze verschrikkelijke ziekte blijft vechten, op de diverse blogs.

 6. Mooi! Ook hier sloeg het kankerbeest een 10 jaar geleden toe! Een dochter van 2 jaar oud, een zoontje van 6 maanden en een vrouw geveld door klierkanker. Gelukkig kwam het goed en behalve de eeuwige schrik gaat het leven nu gelukkig voor ons verder! Maar vele anderen hebben die tweede kans niet gehad!

 7. Even geduld ons nieuw “bankbakske” werkt ook nog niet.Maar “de ziekte” trof ons gezin , onze familie en kennissen al genoeg om sterk gesteund te worden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *