Het slagveld van een weekend.

In bad ligt speelgoed, restanten van zaterdagavond. De kleine mini (die van mij) en de grote mini (die van haar) besloten samen in bad te gaan. Moeders alleen zijn verbazend praktisch aangelegd, en het is verwonderlijk hoeveel tijd ge kunt wegtetteren, leunend in een badkamer, terwijl dochters schuim naar elkaar toe blazen.

Aan de vloer in de living kleeft rijst, vermengd met plasticine. Restanten van zondagavondeten van geïmproviseerde overschotjes. Een maaltijd die naadloos overging in een knutselsessie met playdoh door de aanwezige drie kleuters.

Als ik naar boven ga om de dochter toe te dekken, kom ik op de trap een vergeten kleutersok tegen. Van die keer dat de kleuters boven speelden, en wij beneden in de zetel hangend koffie dronken. Af en toe kwam er eentje naar beneden, telkens anders verkleed. Of gewoon in ondergoed, want zo is die jongste van hen wel.

Er was een incident met plassen in een potje dat daar niet voor gemaakt was. Er was een incident met mustella en een cavia. Er was het begraven van een door katten verscheurde duif. Er was een drama met een pijnlijke botsing tegen een glazen deur.

Maar een topweekend, dat wel. Simpele dingen. The little things, alweer.

8 thoughts on “Het slagveld van een weekend.

  1. Mustella en een cavia?.. 🙂
    (al had ik eerst Nutella gelezen, waar ik me ook reeds heel wat kon bij voorstellen :-D)

  2. Klinkt heerlijk, beneden in de zetel koffie slurpen en kletsen met een vriendin-mama, terwijl boven de kinderen spelen :-).

  3. Het leven is precies boeiender met een stel kinderen in huis. Zaterdag sliep ik uit, las ik de weekendkrant van voor naar achter en ging op bezoek bij mijn grootvader die nog eens thuis was ipv in het rusthuis. Zondag speelde ik muziek en genoot ik van een uitgebreide aperitief. The little things indeed…maar minder spectaculair dan die van u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *