7 thoughts on “La surconsommation.

 1. Surrealistisch hé. En bijzonder confronterend.
  Wij eten amper nog vlees, eigenlijk alleen nog kip maar na 20 sec. van dit filmpje heb ik daar gelijk ook genoeg van…

 2. Daarom dat wij ook heel weinig vlees eten en beslist hebben dat ik deeltijds werk. De andere helft spendeer ik aan onze geiten die we zelf melken, de groententuin en (na veel gepieker of ik het zou aandurven om kipjes te laten slachten)dit jaar ook onze eigen poulle de bresse kippen. Legkipjes hebben we ook van hele vrije uitloop. Of we langer gaan leven weet ik niet, maar ik hoop dat we op die manier toch een piepklein beetje bij dragen aan de stop van zo’n toestanden.

 3. Over milieuwelzijn maak ik me in deze wereld weinig illusies. Of het nu om het totale productieproces van een gsm gaat, een auto of landbouwgewassen… maar dieren voegen uiteraard nog een extra dimensie toe.

 4. De vraag is hoe gaan we dit stoppen?
  Ik denk dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat het zo niet verder kan. Iedereen doet het op zijn eigen manier; dagen zonder vlees, bewust wat minder de wagen (fiets jij ondertussen al wat meer?), …

  Alle beetjes helpen, maar…

  De vraag is dan enkel; hoe krijg je de machiene van bedrijven die erachter zit zover om ook tot het besef te komen dat het zo niet verder kan?

 5. De cirkel is bijna rond, nog juist de taboe van het mensenvlees opheffen, en geloof mij dit zal nog gebeuren, en we kunnen onze vetgemeste lijven gebruiken als meststof of voeding voor dieren.
  Gewoon walgelijk ontnuchterend dit filmpje.

 6. De dochter liet hem al zien met de mededeling dat ze, als we al vlees eten, alleen nog vlees van de biologische slager wil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *