Koppig.

Wij zijn van het koppige soort, bedacht ik deze middag. Drie warmeluchtblazers zoemden synchroon in onze hal, drie verfkrabbers werkten geduldig verder. Zo gaat het al weken, elke dinsdag, en vaak ook woensdag. Soms mijn papa alleen, soms mijn mama en mijn papa, en vaak ik er ook nog bij, als ik niet aan het werken ben. Laag na laag na laag na laag.

Het lief kijkt wat hoofdschuddend, als hij passert onderweg naar de kelder, die hij uitmest en waterdicht maakt terwijl wij tergend langzaam vooruitgang boeken. Hij heeft er de moed niet voor, namelijk, voor deze klus. Hij wilde gewoon een beetje schuren en dan een veertiende laagje. Maar wij, wij weten dat het mooier gaat zijn als de dertien lagen verf eraf zijn, voor we de deuren en de trap weer lakken. Want het zijn mooie deuren. En het is een mooie trap.

doors doors doors

En dus werken wij geduldig verder. Nog een paar dinsdagen, een handvol woensdagen en ook deze fase is weg en komt nooit meer terug. En tegen die tijd is het vast mooi weer, is er een akte getekend, en kunnen we een tuin aanleggen.

12 thoughts on “Koppig.

  1. Er bestaat een product dat de verf losmaakt.
    Aanbrengen met de borstel (oppassen voor geknoei want het vreet alles op) en dan met een krabber der verf/vernis verwijderen.
    Zo hebben wij (15 jaar geleden – vandaar dat ik mij onmogelijk de naam van het product kan herinneren) onze trap (2 verdiepingen) en 12 binnendeuren behandeld. Daarna iets kleurloos erop gezet. Zeer tot onze tevredenheid, veel mooier dan een nieuw laagje verf.

  2. Er staat een paasklok op uw deur, als dat niet geweldig is! En respect, ik zou er het geduld niet voor hebben peisk.

  3. dat ken ik! wij hebben al een jaar van die half afgekrabde deuren, want ooit aan begonnen en dan was er weer iets anders dringend. Ik vind dat nog wel een fijn werkje. Maar het stinkt wel, die verf die heet wordt…Prachtige deur trouwens.

  4. Schone deur! Onze deuren gingen naar ecostrip.be, en kwamen een weekje later terug zonder verf! En de trap, die werd gezandstraald, zeer tevreden van resultaat! Wel hier en daar wat zand teruggevonden in huis…

  5. een akte getekend? ik ben niet goed mee…Vandaag heb ik “chambrangs” (deurlijsten voor de niet-west-vlamingen) geprimerd. Deuren zijn redelijk kut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *