*neuriet*

U mag mij een halvegare vinden, of een optimist — afhankelijk van waar in het levensvreugdespectrum u zich bevindt — maar heden draag ik geen jas meer. Ik draag een trui, ja, of misschien eventueel nog een licht vestje, indien nodig, maar de donsjas gaat de kast in. Ik hoop dat ge een beetje meewerkt, zon. Ik moet volgende week naar het voetbal, namelijk, en in ons oud stadion is geen zetelverwarming (maar volgend jaar! volgend jaar! manmanman!).

De jas blijft uit, want ik voel ze namelijk. Ze is daar, ze zit klaar, en ze kan de liefdevolle aanmoediging gebruiken. Daarmee ook dat ik bleef glimlachen toen ik daarnet een regenbui over me heen kreeg. Daarmee dat ik niet kwaad werd op de losliggende stoeptegel met water en modder eronder. Splets op mijn broek. Gelukkig heb ik mijn nieuwe schoenen niet aan, dat was al wat ik dacht. Ik zal die klachtenbrief wel een andere keer versturen.

De regen was niet eens koud, zo beweerde ik. Mijn lief keek verwonderd over zoveel goed humeur. Hij had het waarschijnlijk nog niet gezien, dat ze daar is. Dat ze klaarzit. Dat het lichtroze van de Japanse kerselaar al hier en daar door de botten durft schijnen.

Morgen zal ze arriveren. Frank heeft het ook gezegd. Neem een deken, wat eten, en iemand die ge graag hebt. Zet die allemaal in een park, sluit uw ogen en luister naar kinders die spelen in het gras.

Lente mensen. Wie had dat ooit kunnen denken.

6 thoughts on “*neuriet*

  1. Enfin ik wil je totaal niet uit die gelukzalige mood brengen want morgen is het lente en zondag zelfs zomer maar daarna….Maar blijf weg van die jas dan komt ze zeker .

  2. Enfin ik wil je totaal niet uit die gelukzalige mood brengen want morgen is het lente en zondag zelfs zomer maar daarna….Maar blijf weg van die jas dan komen ze zeker de lente en de lange mooie zomer .

  3. Ik heb afgelopen week ook al mijn winterjassen en -schoenen naar de achterste hoek van het huis verbannen, dus ze moet inderdaad wel stilaan gaan arriveren.

  4. Mijn winterjas gaat ook in zomerslaap. Al blijven de sjaals en dikke kousen nog even in de buurt. Je weet maar nooit. En ook: een sjaal en dikke kousen zijn wel handig om ‘s avonds zo lang mogelijk buiten te kunnen blijven 😉

  5. Ik ben eerder aan de trage kant… wie komt er?
    O ja, gisteren in de tuin gewerkt, weet je dat er af en toe al wat zon was om het groeien van het groen wat aan te moedigen?

  6. Was helemaal in dezelfde mood en ben ook heel koppig die donsjas in een donker gaatje van de kleerkast gaan proppen. Ter vervanging nu: antibioticapoedertjes, hoestfles, en voor ‘s avonds: onvervalste codeïne… 🙄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *