De luie spaghetti to end all luie spaghetti.

Er zijn zo van die dagen dat ik mezelf overtref in de keuken. Soms is dat smaaksgewijs, maar soms heb ik gewoon geniale ideeën die mijn (en uw) leven aangenamer maken. Zoals vandaag.

Ik ben examens aan het opstellen, leg stagebezoeken af en doe een heleboel administratief werk. Eigenlijk weinig tijd om te koken dus. Bovendien was de man van huis en moest er dus eten voorzien worden voor anderhalve eter: mezelf en de mini. Ik vind dat altijd wat moeilijk, en het wordt (ondanks ons pseudovegetarisme waar ik binnenkort eens over ga schrijven) vaak een stukje vlees, en groenten en patatten.

Toen ik vanmiddag efkes in de frigo keek, had ik een geniale ingeving. Letterlijk 3 minuten werk aan, en een half uur sudderen. I AM SUCH A GENIUS.

Nodig: een blik tomatenconcassee. Pasta. Een pakketje om minestrone van te maken, bijvoorbeeld deze lekkere van delhaize, die wij in huis hadden. Verse groenten, fijngesneden, is dat. Er zit daar ook tomatenpuree bij, en normaal maakt ge daar dus soep mee. Tenzij ge geniaal zijt.

Doen: Olijfolie in pan, groenten erbij. Kruiden (ik deed pimenton, spaghettikruiden, peper, zout). 2 minuten laten sudderen. Tomatenpuree erbij, en tomatenconcassee. Beetje water. Gaar laten worden op een zacht vuur.
Pasta koken, saus erover, kaas erbij. Eten.

Het is graag gedaan.

8 thoughts on “De luie spaghetti to end all luie spaghetti.

  1. Wat ge allemaal nie kan doen met soepgroenten hè, heb hier ook zo’n doosje staan ga dat morgen ook eens proberen zie. Merci voor de tip.

  2. Wat ge allemaal nie kan doen met soepgroenten hè, heb hier ook zo’n doosje staan ga dat morgen ook eens proberen zie. Merci voor de tip.

  3. Ha, ik heb hier zowat standaard een zakske soepgroenten in de diepvries steken. Ideaal als basis voor een wokske of lui sauske: 2 poten (ik pak dat inderdaad met mijn handen) bevroren groentjes, clip op de zak en we kunnen verder.

  4. Volgens mij liggen er ook zakken ‘spaghettigroenten’ in Delhaize. Met wat champignons erbij zijn die ook wel lekker. Enfin, goed voor als er niet veel tijd is.

  5. bij mij was het gisteren verse tomaten in stukken, restje olijventapenade van dit weekend, sudderen, en op het einde wat rucola in stukken gesneden erbij. Wat pasta en voor het lief wat parmezaan en een heerlijke maaltijd. En vegetarisch en plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *