Bavo.

Lang geleden brachten ik lange uren aan de toog van een jeugdhuis door. We schrijven meetjesland, ergens in de jaren negentig. We waren 16 of wat en iedereen aan die toog kende elkaar al minstens 10 jaar. We zaten samen in de chiro, namen samen de 676 naar school in Gent. We zaten samen aan de toog en fietsten samen naar fuiven in de wijde meetjeslandse omtrek. Het leven zou nooit meer zo licht zijn als toen, maar zoals dat gaat is dat iets wat niemand op dat moment gelooft.

Ik denk dat u de hele jeugdhuisbende gerust als enigszins alternatief zou kunnen omschrijven. We kochten onze kleren in de Fans in oudburg, onze sjaals bij Ricky aan sint-jacobs. We betoogden al eens tegen racisme, en zelfs de meisjes droegen getten. Alles wat ik weet over muziek, heb ik in die tijd geleerd, van gasten die vier-vijf jaar ouder waren en achter de draaitafel stonden daar in het jeugdhuis. Daar begon mijn liefde voor luide gitaren, en voor optredens en festivals.

Er was die ene maat daar aan de toog, eentje van het punkerige soort. Tekende anarchismesymbooltjes op de voering van zijn jas, kleefde nie wieder faschismus-stickers op verkeersborden. U kent het soort, ongetwijfeld. Het groeit er een beetje uit met de jaren en de volwassenheid, dus misschien bent u gewoon het soort.

Wanneer de avond nacht werd, en de uren wegtikten, dan gebeurde het al eens dat er afgeweken werd van het normale gitaarmuziek-gamma. We hadden daar immers ook een collectie kleinkunst, en iedereen aan de toog had zijn eigen voorkeur en verzoeknummer. De punkermaat, die kon deze woord voor woord meezingen, wat hij steevast ook deed. Het hoort evenveel bij de soundtrack van mijn jeugd als Debaser van Pixies.

Da-ag Miel Cools. Gekke kabouter.

7 thoughts on “Bavo.

 1. Ook bij de mijne! Bij de zondag-soundtrack, want altijd als we van de scouts thuis kwamen stond de Kleinkunstkollektie op, en deze was ook één van mijn favorieten.

 2. Ik ken het ook helemaal vanbuiten, maar zie het hier voor het eerst met beeld. Hij had er duidelijk ook plezier in!

 3. Mooi. Dat eerste stukje is bijna helemaal hetzelfde bij mij. Ik nam de 676 naar Eeklo, dat is het enige verschil. De wereld lag aan onze voeten.
  In jouw jeugdhuis kuste ik 17 jaar geleden voor het eerst mijn lief.

 4. Geen jeugdhuisherinneringen hier, maar wel is de kleinkunstcollectie onze vaste waarde tijdens lange autoritten richting bergen of zuidelijke zonnige oorden, inclusief Boer Bavo en Houden van. Da-ag Miel Cools, tot morgen, in de auto op weg terug naar België.

 5. I call Humboldt County home, in fact it is important to
  me to showcase it in a more positive and diverse way.

  Out of merely one,300 patients only 10 % felt Lyrica or Savella were effective in in whatever way,
  simply eight percent reported receiving any pain relieving advantages from
  Cymbalta. Most users of medicinal cannabis lack an opportune
  vessel to use for inhaling the healing smoke from the herb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *