Het internet is een warme plaats. Toch?

U weet dat ondertussen, dat ik een groot geloof heb in de warmte van het internet en de goedheid van mensen in het algemeen. Minder aangename incidenten vergeet ik nogal gemakkelijk, want het goede compenseert dat minder aangename ruimschoots.

Het bewijs is er weer. D. zette gisteren op facebook haar kleedjesactie voor Syrië, ik postte de link op mijn facebook en na wat enthousiaste commentaren was er een plan. En vandaag is er Tombola voor Syrië 12-12 en meteen al een paar acties.
Het principe is telkens hetzelfde: er wordt iets verloot, en om mee te dingen naar de prijs koopt u een lotje, voor een klein prijsje. 2 euro meestal, die rechtstreeks naar 12-12 gaat. U schrijft trouwens niet over op onze rekening, maar rechtstreeks naar hen. Daarna forward u de mail met bevestiging naar het opgegeven adres, en u krijgt een tombolalot in de plaats. Op het eind van de actie wordt er geloot, en één iemand wint de prijs.

Zo kunt u bijvoorbeeld meedoen voor deze zeefdruk gemaakt door mijn lief. Zelfontworpen, zelfgedrukt, door hem gesigneerd en genummerd (er zijn er maar 20 van gemaakt). Gezien de kwetsbaarheid van het papier krijgt u er bovendien mij bij, als uw persoonlijke UPS van dienst. Zet al maar een tas koffie gereed.

Verder ook nog in de aanbieding, momenteel:
* Dit schattige peuterkleedje
* Een broekske op maat gemaakt door Lien
* Mme Zsazsa geeft boeken weg
* Deze heerlijke boekentas, ook al in een uitvoering naar keuze
* De kans om een blogceleb al haar geheimen te ontfutselen
* Een bloedmooi juweel van nimzu, te kiezen uit de webshop

Alles volgens hetzelfde principe: u doneert minstens 2 euro, u stuurt de mail door, u gaat in de pot en maakt kans op de prijs.

MAAR! Er is meer! Misschien heeft u zelf ook wel iets in een tombola te gooien? U bent ook zo vreselijk handig met een naaimachine, u breit de mooiste sjaals van de hele provincie, of u tekent dingen die iedereen wel aan de muur wil.
Of ik denk even wild: u kunt fantastisch taarten maken, heerlijk soep koken of u bent een krak in het invullen van belastingsaangiftes (don’t ask. dat laatste is een trauma van de laatste weken, ja).
Of nog: u heeft een fles wijn staan waar kenners zouden voor moorden maar u lust geen rode wijn, of u bent een fantastische babysit of feestjesorganisator. Of of of: ge kunt dat zelf het beste invullen denk ik.

Dus als u ook een tombola wilt doen:
* Start een actie op http://www.1212.be/nl/syrie-kan-niet-wachten/start-een-actie
* Gebruik één van de voorbeeldjes hierboven voor hoe je het concreet aanpakt.
* Stuur ons de link door, hier of op de facebookpagina.

En terwijl ik toch aan het vragen ben: deel deze post! Merci!

6 thoughts on “Het internet is een warme plaats. Toch?

 1. Ik vind dit een prima idee, echt waar! Maar is het niet verschrikkelijk dat wij, inwoners van een rijk land, iets in het vooruitzicht moeten hebben (mogelijk gewin bij een tombola) voor we onze portemonnee opentrekken?
  Je zult mij dus niet bij de deelnemers vinden. Ik zal gewoon mijn bijdrage leveren.

 2. Heel leuk initiatief. En tja, Wapiti: de ene heeft meer zetjes nodig dan de andere. Maar elk gedrag is bekritiseerbaar, en als we het echt helemaal perfect willen doen, dan moeten we allemaal meer dan de helft van onze vermogens voor Syrië storten want pas dan is de situatie min of mer rechtgetrokken.
  Dus: elk initiatief is goed en ik doe zeker mee.

 3. Heel fijne actie! Goed bezig.

  Ik zit hier wel mijn hoofd te breken over wat ik kan schenken (want ik kan eigenlijk niet veel, buiten een occassionele cake bakken of eens wat bijlessen statistiek geven – waar wellicht niemand op zit te wachten :)), maar ik heb alvast mijn bijdrage geleverd (en hoef daarbij zeker niets te winnen :), jullie pagina geliked en op facebook gedeeld.

  En het is waar, het is wel wat jammer dat deze extra aanzet (nog) nodig was, dat de situatie blijkbaar anders niet genoeg onder de aandacht komt/blijft. Maar het heeft dan toch maar gewerkt, want jullie actie lééft echt op het internet. En daarom: nu al gefeliciteerd en hopelijk levert het héél veel op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *