Een nieuwe dag, een nieuw geluid.

Allez, toch een beetje. Gisterenavond kreeg ik de laatste resultaten van mijn bloedonderzoek en zoals Meneer Dokteur het zei aan de telefoon: “Het is bingo.” De naam van de bacterie is bekend (ik heb hem Dirk gedoopt, na een suggestie van een facebookvriendje), en we hebben de juiste medicamenten om hem dood te doen. Allez, we leven in goede hoop dat het deze keer zal aanslaan, want ik durf voorzichtig zeggen dat ik iets minder pijn heb, na drie dagen van deze antibiotica.

Gisterenavond kreeg ik ook nog een peptalk van mijn ouders, en het advies om toch van die nicotinepleisters te halen. Which I did, en hoewel ik nog niet mijn zennige zelf ben, hoef ik niet meer om alles te janken momenteel.

Het is de eerste dag in meer dan een week dat ik niet het gevoel heb dat het slechter wordt. En dat volstaat voor vandaag.

12 thoughts on “Een nieuwe dag, een nieuw geluid.

 1. Je vorige posts net gelezen en amai… Allemaal veel om te dragen, lijkt me. In ieder geval: veel beterschap en rust vooral voldoende lang uit. Twee winters geleden sukkelden wij hier ook van de ene ‘down’ in de andere vieze ziekte, afgesloten door een wekenlang aanslepende bijna-longontsteking (pijn! koorts!). Pas toen ze het beestje konden detecteren (bleek zo’n obscure longbacterie) vonden ze ook de juiste antibioticakuur. En manlief had het trouwens ook al te pakken ondertussen. Eigenlijk zijn wij toen allebei een goeie drie maanden redelijk ‘out’ geweest… hoewel ondertussen maar blijven werken en blijven gaan… Die fout wil ik in de toekomst echt niet meer maken. Huisarts heeft me toen alsnog twee weken thuis geschreven en dat bleek echt wel nodig.

 2. Een dikke duim voor het stoppen met roken, zeker in een moeilijke periode. Keep up the good work!!! Enne, niet teveel piekeren rond de vragen die dochterlief jou had gesteld. Ik denk dat iedere toegewijde moeder het wel eens moeilijk krijgt omtrent dat soort zaken. Alles komt goed! Neem genoeg tijd om uit te zieken en je hoofd volledig vrij te maken van alle stress en zorgen. Courage!

 3. Ben echt blij dat het wat beter gaat en ge ziet dat het gezaag van ons toch voor iets goed is he.

 4. Ouders zijn er om af en toe te zagen, dus blijven doen 🙂
  En Ilse, goed uitrusten, de tijd nemen om te herstellen en niet te vlug terug aan het werk willen. Longinfecties zijn smerige dingen en de nasleep kan ongelooflijk lang duren, zeker als je niet voldoende tijd hebt genomen om eerst echt volledig te herstellen (been there …). En daarna: blijven stoppen met roken 🙂

 5. Ik ben lang geleden gestopt met roken maar ik weet het nog als was het gisteren:het is keimoeilijk! Hou vol!

 6. Ik ging op uw vorige post iets zeggen van warm dekentje en chocomelk maar dat zou heelzekers niet volstaan hebben. Blij dat ze de mean bastard geïdentificeerd hebben en ik hoop dat hij snel dood is. En voor de sigaretten: goed bezig!

 7. Ik ben precies 1 jaar en 30 dagen gestopt met roken,met behulp van een nicorette inhalator: een staafje met nicotine plugjes, om aan te zuigen, van bij de apotheek.
  De app smoquit geeft ook extra motivatie!
  En als ik na 32 jaar roken waarvan op het laatst 2,5 pakjes per dag kon stoppen, kun jij het zeker ook! Toi toi toi !

 8. Toen ik in je vorige post “longembolie” zag staan, sloeg mijn hart efkes een slag over. Ik weet uit ervaring helaas dat je dat NIET wil hebben. Fingers crossed voor de antibiotica! En succes met de rookstop, ik hoop uit de grond van mijn hart dat het je lukt. Ik moet eerlijk zeggen: ben nooit roker geweest, maar sinds mijn longproblemen (die daar dus niets mee te maken hadden, maar roken kan een embolie wel uitlokken) snap ik nog minder waarom mensen roken en loop ik er ook – letterlijk – meer van weg.

 9. Ik hoop dat de pillen hun werk doen en je snel beter wordt. Stop in elk geval met het zoeken op internet want dat levert alleen spanning en angst op, en dat kan je best wel missen. Doe het rustig aan en neem de tijd om helemaal uit te zieken, anders heb je het volgend trimester weer prijs ! Misschien willen je longen je gewoon duidelijk maken dat je moet stoppen met roken … dus luister naar hun wijze raad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *