Mijn man maakt dingen.

“Eigenlijk zouden we een hok in de tuin moeten hebben,” zei hij. “Iets waar de vuilnisbakken inkunnen, en de grasmachine. En waar de fietsen kunnen staan. Dat kan dan meteen ook de schutting zijn”
“Mag ik ook een bak voor groenten?” vroeg ik. En het mocht. Hij een hok, ik een bak. Zij dus ook haar eigen plek, een soort balkon waar huisjes op gebouwd kunnen worden.

kotschets

Hij tekende en schrapte. Er waren meters, schetsen, opnieuw meters. Kleine tuinen zijn moeilijk: een te grote blok is nefast voor het zicht, en elke meter dient gebruikt te worden. Verhoudingen werden aangepast. Hij praatte over lijnen, schetste, schrapte. En begon toen te bouwen, samen met mijn papa. Een schutting, een vloer, een karkas.

Tuinhok, de ruwbouwfase.

Een trap, een balkon.

Tuinhok, we komen in de eindfase.

Ik vulde de bak met potgrond, veldbloemen en courgettes, kweekte bonen met de mooiste bloemen die mochten klimmen.

Moestuinbak.

Ondertussen werkte hij af. Strakke vlakken in kleuren die in ons hele huis terugkomen. Een tekenbord voor het kind, met een poortje voor de kat. Boordjes voor mij, om alle rommeltjes van het tuinieren kwijt te kunnen.

En nu hebben wij dus een hok. Het beste hok ter wereld.

Mijn man is een held! Beste tuinhok ter wereld!

vanboven

vanbinnen

31 thoughts on “Mijn man maakt dingen.

 1. Onder de indruk! Heel leuk. En knap.
  (nu maar hopen dat mijn vrouw dit niet ziet en ook zoiets wil)

 2. Ik vind dat écht geniaal prachtig mooi! Elke keer als ik het zie, wil ik een beetje huilen. Omdat wij nooit zo’n mooi tuin”hok” gaan hebben. Geniet er van, it’s awesome!

 3. Prachtig fiets-, bloem-, poezen- en Mirahuis. Amai, go Henkie. Diep respect (en ja, ook jaloezie).

 4. Au au en een gezonde dosis afgunst sluipt mijn brein binnen. Sjiek is mich da daar bij jullie in den hof.

 5. *Gewoonweg ongelofelijk jaloers* Geniet van dit architecturaal staaltje 😉 Mochten we er plaats voor hebben, ik stroopte direct mijn mouwen samen met de echtgenoot. Ik vrees dat, vooraleer je man er een patent op neemt, ik dit toch even ga doorsturen naar vrienden met veel plaats en gelijkaardige ‘noden’… 😉

 6. Echt heel mooi! Ik was hier net iets aan het lezen over vergunningen. Als je niets hebt veranderd aan de scheidingsmuren met de buren en het niet hoger is dan 3 meter, dan is het niet nodig om een vergunning te hebben. (en maximaal 40 vierkante meter, en er mag niemand in wonen. Boogie zal niet tellen denk ik)

 7. Wow, dat is inderdaad het beste hok ooit! Al is de term hok wel wat beledigend voor die moderne outdoor mini-villa.
  Uwe vent een week in mijnen hof, wat moet dat kosten?

 8. amaai, echt onder de indruk! Er is over nagedacht en iedereen heeft gekregen wat hij vroeg…super dat balkon! Wij zijn nog in de brainstorm fase van een hok maar als uw vent een andere wending aan zijn carrière wil geven : hij mag zich gerust komen aanbieden :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *